Ortak doğum günümüzde Shakira'yı annemlere götürdüm

Güncelleme Tarihi:

Ortak doğum günümüzde Shakirayı annemlere götürdüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2012 00:00

Eğer kendinizi kıyaslama topuna girerseniz, sıradan biri, bir fani için sinir bozucu biri... Bir kere fena halde yakışıklı: 1.92 boyu ve mavi gözleriyle salona girdiğinde resmen parlıyor, bütün gözler ona dönüyor. Sporcu olduğu için sağlıklı da: Her gün yaptığı antrenmaların, çıktığı maçların etkisi yürüyüşüne hatta duruşuna bile yansıyor.

Haberin Devamı

FC Barcelona gibi bir takımda top koşturuyor, bütün dünyada tanınıyor. Yılda yaklaşık 10 milyon Euro kazanıyor. İki yıldır ünlü şarkıcı Shakira'yla beraber. Üstelik daha 25 yaşında! Sağlık, para, şöhret, gençlik ve başarı: İşte Gerard Pique Bernabeu

 Ailenizle başlayalım: Dedeniz Amador Bernabeu şu anda oynadığınız FC Barcelona'nın eski başkan yardımcısı. Futbol kariyerinizde dedenizin etkisi ne?

- Futbol oynamamda onun etkisi çok büyük. Ben daha çocukken bana Barcelona'nın bir takım ve kulüp olarak bütün dünyada ne anlama geldiğini aşıladı.

Hâlâ maçlarınıza geliyor mu?

- Evet, tam bir fanatik Barcelona taraftarı olarak her maçıma geliyor. Barcelona'da futbol oynamamdan çok memnun tabii. Beni sürekli destekleyip takımı daha da sevmem için üstüme eğiliyor. Bu takıma gerçekten aşık.

Haberin Devamı

Kardeşiniz Marc üzerinde de böyle bir etkisi oldu mu? O da futbol oynuyor mu?

- Evet evet tabii... Küçük yaşlarından beri o da okul takımlarında futbol oynadı. Ama o futbola benim gibi bakmıyor. Profesyonel olmayı düşünmüyor. Şu anda okuyor ve pazarlama üzerine bir kariyer yapacak.

Hukukçu bir babanın ve tıpçı bir annenin çocuğusunuz. Avukat ya da doktor olmayacağınızı, futbolcu olmak istediğinizi söylediğinizde Joan ve Montserrat Bernabeu'nun tepkileri nasıl oldu?

- Ailemin futbol oynamama hiçbir zaman tepkisi olmadı. Çünkü çocukluğumdan beri sürekli top peşinde koşmama rağmen derslerim de her zaman iyiydi. Profesyonel bir futbolcu olmanın çok zor olduğunu biliyordum. Eğer başaramazsam avukat, doktor ya da herhangi başka bir şey olacaktım; bunun için de okula hep önem verdim.

FERGUSON BABA DEMEK

Sonra profesyonel futbol hayatınıza Manchester United'da başladınız. Ve İngiltere'de de işler tam da istediğiniz gibi gitmedi. Aslında bir Alex Ferguson keşfisiniz. Ferguson isminin özel ve mesleki hayatınızdaki anlamı nedir?

- Tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük bir yeri var. Ferguson ikinci babam gibi. Manchester'a gittiğimde 17 yaşındaydım. Arkadaşlarımı, ailemi burada Barselona'da bırakmıştım ve yalnızdım. Bütün o süreçte ihtiyaçlarım için veya yaşadığım sıkıntılarda hep yanımdaydı.

Haberin Devamı

Hadi tahmininizi söyleyin, Şampiyonlar Ligi'ni bu yıl kim şampiyon kazanacak?

- Bilemiyorum. Şu anda iyi durumdayız. İki hafta önce Leverkusen'i yendik. Ama bu zor bir yarış. Üstelik geçen yılın kazananıysanız işiniz daha da zor çünkü herkes sizi yenmeye çalışıyor.

SHOW BUSINESS'İ SEVİYORUM

Türk Hava yolları, FC Barcelona'nın sponsoru. Reklamlarında ve kabin içi eğitici filmlerinde izliyoruz sizi. Videolar çekilirken eğlendiniz mi?

- Müthişti o çekimler. Çok iyi vakit geçirdik. Bütün takım çok eğlenmiştik.

Siz bu show business işini seviyorsunuz galiba? Shakira'nın 'This Time For Africa' klibinde de oynamıştınız...

- E tabii o sırada yoğunlaşmanız gereken bir maç yoksa, tatildeyseniz ve boş vaktiniz de varsa bu tip şeylerle gününüzü değerlendirmek bana eğlenceli geliyor.

Haberin Devamı

Türkler sizin 28 Mart 2009'daki Dünya Kupası eleme maçında attığınız golü hâlâ hatırlıyor...

- O maçı ben de asla unutmam. Müthiş bir maçtı. Bütün dünya, iki tarafın da ne kadar kaliteli bir oyun çıkardığını izledi. Benim de milli takımda ilk golümdü! (Gülüyor)

Türkiye'ye daha önce hiç geldiniz mi?

- Evet, Manchester'dayken Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçımı Türkiye'de, Fenerbahçe'ye karşı oynamıştım. Takımım için şahane bir gün olduğu söylenemez ama benim için büyük bir gündü, 17 yaşındaydım ve ilk maçıma çıkıyordum. Çok güzel bir ülkeniz var. Belki de emekli olunca oraya yerleşirim.

Türkiye'den beğendiğiniz futbolcu ya da takımlar var mı?

- Beşiktaş iyi iş çıkarıyor. Quaresma, gerçi ayrıldı ama Guti gibi önemli ülkelerden parlak oyuncular barındırıyor. İyi para harcıyorlar. Yine aynı şekilde Fenerbahçe ve Galatasaray da var tabii...

Haberin Devamı

 KENDİME SEKSİ DEMEZDİM

2 Şubat 1987... Tipik bir Kova burcu musunuz? Dik kafalı, özgürlüğüne düşkün ve evlilik gibi şeylerden pek hoşlanmayan...

- Aslında bu tür şeylere pek inanmam. Evet, doğru, biraz kafamın dikine giderim ama aslında iyi bir aile çocuğuyum. Onlarla ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim. Size nasıl anlatayım bilmiyorum ama tadını çıkarmamız gereken zamanlardayız, herkes iyi, sağlığı yerinde, kazanıyoruz... Düşünüyorum da, ben çok mutlu ve hayatından memnun bir insanım.

Hakkınızda araştırma yaparken bir şey fark ettim: Kız arkadaşınız Shakira da sizinle aynı gün doğmuş. Doğru mu?

- Evet, doğru araştırmışsınız. İkimizin de doğum günü 2 Şubat...

Haberin Devamı

Geçen doğum gününüzde ne yaptınız?

- Yanlış hatırlamıyorsam ertesi gün maçım vardı. Shakira'yı aileme götürdüm, bütün aile hep birlikte yemek yedik.

Nasıl görüşüyorsunuz? Zor olmuyor mu? Birbirinizi özlüyor musunuz?

- Aslında o kadar zor değil. Evet doğru, antrenmanlarım sebebiyle sürekli Barselona'da olmam gerek. Onun da kendi işleri var tabii. Ama benimle kalacak vakti yaratabiliyor. En azından şimdiye kadar iyi götürdük.

Olaya burçlardan girdim çünkü bu özgürlüğüne düşkün iki Kova'nın evlenmek, birlikte bir yere yerleşmek gibi gelecek planları var mı diye merak ettim...

- Haa tamam şimdi anladım. (Gülüyor) Aslına bakarsanız doğru söylüyorsunuz, yok öyle planlarımız. Bu tür evlilik mevzularına asla girmiyoruz. Şimdilik birlikte iyi zaman geçiriyoruz ve anı yaşıyoruz.

Shakira'dan tam 10 yaş küçüksünüz. Bundan 10 yıl önce siz 15 yaşında bir yeni yetmeyken Shakira yine Sharika'ydı. O zamanlar onu hayal ettiğiniz olur muydu? Televizyonda izleyip "Bir gün şunun sevgilisi olsam" diyecek cesareti bulur muydunuz kendinizde?

- Yok, hiç öyle hayallerim olmamıştı. Shakira'yla tanıştık, normal bir çift gibi buluşmaya başladık. Biliyorum o büyük bir isim, önemli biri ama benimle birlikteyken, evde olduğumuzda dünyanın geri kalanından kopuyoruz.

Aynı zamanda çok iyi bir Facebook ve Twitter kullanıcısısınız... Kaç takipçiniz var? En son baktığımda 2 milyon 200 bini geçmişti...

- İki milyonu geçti galiba... Fakat bunlardan kaçı kadın gibi istatistiklere sahip değilim. Hayranlarımla konuşmak bana iyi geliyor. Böylece sizi daha iyi tanıyorlar.

Shakira da zaten sizi Twitter ve Facebook'tan 'Parlayan güneşim' diye dünyaya resmen tanıtmıştı. Hep böyle, kadınların parlayan güneşi miydiniz?

- Asla kendime yakışıklı, çekici, seksi demezdim. Herkes kadar iyi görünmeye çalışıyorum. Bence bu tamamen kişilerle alakalı. Onunlayken kendim olmaya çalışıyorum; o da bundan hoşlanıyor.

İki yıldır başınız bağlı. Peki öncesinde de böyle uzun ilişki adamı mıydınız?

- Hep böyleydim. Öyle çok fazla kız arkadaşım olmadı.

KOLEKSİYONUN HER PARÇASINI TEK TEK DENEDİM

Neden maçlarda yaz-kış uzun kollu forma giyiyorsunuz?

- Çünkü seviyorum. Kısa formadan daha şık gibi geliyor bana ve içinde kendimi daha iyi hissediyorum.

Mango HE serisinin yüzü oldunuz. Nasıl oldu bu proje?

- Bu, çok uluslararası bir marka ve dünyada herkes onları biliyor. Onlarla birlikte çalışmaktan çok mutluyum ve umarım bu daha uzun sürer. Koleksyonun her parçasını denedim. Rahat ve sizi çok iyi tutan kıyafetler. Gündüz de gece de giyebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!