Ortak Değerler Platformu Suruç Katliamını Kınadı

Güncelleme Tarihi:

Ortak Değerler Platformu Suruç Katliamını Kınadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 14:56

MALATYA ORTAK DEĞERLER PLATFORMU, SURUÇ KATLİAMINI KINADI.

Malatya Ortak Değerler Platformu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bomba saldırısı sonucu işlenen katliamı kınayarak, “Bu insanlık dışı alçak saldırıyı lanetliyoruz” dediler.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Malatya Ortak Değerler Platformu Yöneticileri, “Yaşamakta olduğumuz coğrafya olan Ortadoğu’da maalesef mesajlar, kan ve terör üzerinden verilmektedir. Emperyalist güçler, Ortadoğu’yu ve İslam coğrafyasını küresel hesaplarının kurbanı etmek istiyorlar. Şu an kim tarafından hangi amaçla yapıldığı belli olmayan, Suruç’daki bombalı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırının en kısa sürede aydınlatılarak, benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.
Kaostan beslenen, nemalanan, siyasi ranta dönüştürmek isteyen ve bu bahane ile halkı sokağa çekerek, şiddeti tırmandırmak isteyen anlayışları sağduyulu davranmaya davet eden platform yöneticileri, “Bu anlayışı destekleyen, cesaret veren, temel yaşam haklarına kasteden, mala zarar veren herkesi şiddetle kınıyoruz. Suruç’ta yaşanan saldırıyı, Hatay’daki, Gaziantep’teki, 6-7 Ekim Diyarbakır olayları, gezi olayları ve paralel örgüt yapılanmasının yaptıklarından bağımsız olarak göremeyiz. Bu saldırıyı Türkiye’nin duruşu ve küresel hesaplardan bağımsız olarak okumak mümkün değildir. Benzer saldırılar 7 Haziran öncesinden başlayarak devam etmektedir. Adana, Mersin, Ağrı, Erzurum, Diyarbakır saldırıları gibi, burada amaçlanan Türkiye’yi DEAŞ terör örgütüne destek oluyor algısı oluşturmaktır” sözlerini kaydettiler.
“KÜRESEL HESAPLAR YAPILIYOR”
“Bu ve benzeri olaylar küresel bir hesabın ürünü olarak görülmelidir” diyen yöneticiler, açıklamasını şu sözlerle tamamladılar:
“Birçok unsur gibi DEAŞ’da bu hesapların bir parçası olarak kullanılmaktadır. Bizler biliyoruz ki hamasi tutum ve davranışlar, tehdit ve nefret dili kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi küresel hesap sahiplerinin değirmenine su taşıyacaktır. Ortak Değerler Platformu olarak, kamuoyunu özellikle bölge halkımızı, devleti, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, kanaat önderlerimizi bu konuda daha duyarlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyor, Suruç’ta meydana gelen insanlık dışı alçak saldırıyı lanetliyor, yaralılara acil şifalar, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!