Ortahisar’lar Kardeş Şehir Oldu

Güncelleme Tarihi:

Ortahisar’lar Kardeş Şehir Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 14:57

TRABZON'UN ORTAHİSAR BELEDİYESİ İLE NEVŞEHİR'İN ÜRGÜP İLÇESİNE BAĞLI ORTAHİSAR BELEDİYESİ ARASINDA ORTAK KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALANDA

Trabzon’un Ortahisar Belediyesi ile Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzaladı.
Daha önceden her iki Ortahisar Belediyesi’nin meclisinin oybirliğiyle kabul ettiği kardeş şehir protokolü Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç ile Nevşehir Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kardeş şehir uygulamasının ülkemizin birlik, beraberlik ve dayanışmasına vesile olacağını söyledi. Kardeş şehir uygulamasıyla birlikte her iki belediyelerin birbirlerini ziyaret edeceğini bunun yanında bilgi ve tecrübelerini de paylaşacağına dikkat çeken Başkan Genç "Kadim bir medeniyete sahip bu topraklar ve bu toprakların nadide bölgeleri hem Ürgüp Ortahisar’ı hem bizim bölgemiz çok çok anlam ifade eden, gerçekten tarihi yaşayan, yaşatan bölgelerimizdir. Bizim için ne güzel tesadüf ki iki bölgemizin isimlerini de ifade eden Ortahisar ismi ile soy adları ’Genç’ olan iki Ortahisar’ın başkanları olarak bu kararı aldık. Bu iki şehrimiz ülkemizin tarihi ve turizmi noktasında birçok ortak özellikleri barındıran şehirlerimiz. O nedenle birbirlerimizi bir taraftan ziyaret ederken bunun her iki şehrimize tecrübe paylaşımıyla birlikte, ayrı bir güç ve anlam kazandıracağına inanıyorum. Bu uygulamaların dayanışma ile birlikte milli birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek adına sosyal yönü itibarıyla önem arz ettiğini düşünüyorum. Ayrıca tecrübe paylaşımlarıyla beraber şehirlerimize de artı değer katacağını düşünüyorum" dedi.
Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ise kardeşlik protokolünün imzalanması nedeniyle Belediye Başkanlığı döneminin en mutlu gününü yaşadığını belirterek başta Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olmak üzere, meclis üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!