Ortahisar çağa uydu, dijitale geçti

Güncelleme Tarihi:

Ortahisar çağa uydu, dijitale geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 14:59

Ortahisar çağa uydu, dijitale geçti

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Ortahisar Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni (EBYS), hayata geçirerek belediyenin bütün yazışmalarını elektronik ortama taşıdı.,

Daha önce mobil belediyecilik anlayışı kapsamında Tapu ve Kadastro Sistemi (TAKBİS), online tahsilat ve E-imar uygulamalarını devreye sokarak vatandaşların hizmetine sunan Ortahisar Belediyesi, şimdi de EBYS ile vatandaşlara birçok alanda kolaylık getirdi. Sistemin devreye girmesiyle vatandaşların artık belediyenin web sayfasından takibatını yaptıkları belgenin hangi aşamada olduğunu sorgulayabileceğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Arşiv Yönetim Sistemi'yle Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden günümüze kadar arşivde toplanan 5 milyon belgenin de taranarak elektronik ortama aktarıldığını söyledi. Başkan Genç, Türkiye'de birkaç belediyenin gerçekleştirebildiği sistem sayesinde belediyenin bütün arşivi dijital ortama aktarıldığını belirterek şöyle konuştu:

" EBYS sistemi Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. EBYS ile belediyemiz, Türkiye'de tüm dokümanların elektronik ortamda yönetildiği ilk belediyelerden biri oldu. Daha önce de vatandaşlarımızın belediyemizle ilgili bütün işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirmesi için TAKBİS, E-tahsilat uygulamalarını devreye sokmuştuk. Sistemin bütün modülleri hizmete girdiğinde EBYS ile vatandaşlarımız belediyeye gelmeden bütün işlemlerini elektronik ortamda yapabilme imkanına kavuşacak. EBYS ile elektronik ortamdaki hizmet alanımızı daha da genişlettik. Böylece vatandaşlarımızı kuyruğa girmekten, beklemekten kurtararak zaman kaybını da önlemiş olduk. Teknoloji çağını yaşadığımız bu yüzyılda bunun bütün nimetlerinden yararlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız kendi evlerinden ya da internete bağlı bir bilgisayar üzerinden belediyeye gelmeden kendi işlemlerini kolayca yapabilecek."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!