Ortadoğu’da bir durak: Katar

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu’da bir durak: Katar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 13:53

Katar’a gitmeyi ve hemen çok para kazanmayı düşünenlerdenseniz bir durun bakalım. Biz sizin için gittik, gördük, inceledik, yaşanır mı, yaşanmaz mı diye test ettik.

Haberin Devamı

West Bay: Gökdelenlerin olduğu ve tüm fotoğraflarda görünen siluet, West Bay. İş yerlerinden ve AVM’lerden oluşuyor. Hem iklim sıcak olduğundan hem de Ortadoğu AVM sevdiğinden Doha’da da çok fazla AVM bulunuyor. En ünlüsü ise, City Center, normal dümdüz bir alışveriş merkezi, her daim kalabalık oluyor.

 Corniche: 7 km’lik kordon. Gezinti yapmak isterseniz diye Cruise tekneleri bekliyor. Pazarlık yapmayı sakın unutmayın.

 The Pearl: Bir ada olan The Pearl, aslında Doha’nın en lüks yeri. Sokaklar, binaların mimarisi ve marina gerçekten güzel. Marinada rahatlıkla yürüyüş yapabilirsiniz. Henüz açılacak çok yer var, o nedenle dükkânların ya da restoranların çoğu kapalı.

 

Souq Waqif: Kapalıçarşı’nın bir benzeri. Her gün, her saniye konserler, gösteriler vs. oluyor. Oldukça gürültülü bir yer. Herkes, ama herkes Souq Waqif’i öneriyor. Egzotik mekânlar arıyorsanız, zamanınızı burada geçireceksiniz demektir. Ara sokaklarındaki baharat çarşılarında, inci satan dükkânlarında pazarlık yapmayı unutmayın.

 

Haberin Devamı

Katara Cultural Village: Dar sokaklarındaki minik müzeleri ve sanat galeriyle, menüdeki her şeyin lezzetli çıktığı restoranlarıyla Doha’daki favori mekânınız olabilir. Burada bulunan Katara Opera House’ta sürekli farklı etkinlikler oluyor. Qatar Philharmonic Orchestra’nın konser biletleri acilen tükeniyor ve gittiğinizde kendinizi Ortadoğu’da değil de, Roma’da gibi hissediyorsunuz. 

 

Museum of Islamic Art (MIA): Dünyanın en büyük İslam Sanatları Müzesi. Binanın mimarı, Louvre’un cam piramidini de yapan ünlü mimar Leong Ming Pei. Konu İslam sanatları olunca, tablodan ziyade, halı, çanak çömlek, vazo görüyorsunuz. Müze oldukça büyük ve gerçekten güzel. Giriş ücretsiz. Alt kattaki Café’si ise, Doha’nın en güzel manzaralı mekânı. Denize nazır bir mola vermeyi unutmayın. Sonrasında hali hazırda yakın olduğunuz Souq Waqif’a geçmek, mantıklı olacaktır.

 

Mathaf:

 

Haberin Devamı

Şehrin yerleşim yerinden biraz uzakta olan, ama gitmeye kesinlikle değer bir Arap Modern Sanat Müzesi. Gerçekten kaliteli eserler göreceğinizden şüpheniz olmasın. Yine de gitmeden servis saatlerini ya da dönüş için aracınızı ayarlamayı unutmayın.

 

Villagio AVM:

 

Yine bir alışveriş merkezi olan Villagio’nun özelliği, içinde bir nehir olması ve tamamen Venedik konseptli yapılması. Ortadoğu’da bu kadar çok AVM yapmalarının bir nedeni de, yazların gerçekten çok sıcak geçmesi ve insanların kapalı yaşam alanlarına ihtiyaç duymaları aslında.

 

Çöl Safarisi:

 

Katar’da yapacağınız en eğlenceli şey Çöl Safarisi olacak. 1 tam gününüzü buna ayırın, hatta sadece 1 tam gününüz varsa da, bunu yapın. 4x4 jeeplerle çölde sörf yapmak, deniz kenarında mola vermek, uçsuz bucaksız kumlarda dinlenmekle bu gün, hayatınız boyunca unutamayacağınız bir anı olacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!