Ortadoğu Rulman Sanayi hedef büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu Rulman Sanayi hedef büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 16:09

Ortadoğu Rulman Sanayi hedef büyüttü

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI, (ANKARA) (DHA) TÜRKİYE’nin en önemli sanayi kuruluşlarından birisi olan Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) kurulduğu 1986 yılında yıllık 4 milyon adet rulman üretimi yaparken, yeni yatırımları ile birlikte 2018 yılında 125 milyon adet rulman üretimi yapmayı hedefliyor. Fabrika Müdürü Feridun Özhan, üretimlerinin yüzde 75’ini ihraç ettiklerini kaydetti.
Polatlı ilçesinde kurulu olan ve 2 bin kişinin çalıştığı ORS, yeni yatırımları ile hedefini büyüttü. 2018 yılına ‘Daha çok üretim, daha çok istihdam’ sloganı ile giren ORS’de iki yıl önce meydana gelen iş bırakma eylemlerinin yarasını sarmış durumda. Yaptığı yazılı basın açıklamasında kamuoyunu bilgilendiren Fabrika Müdürü Feridun Özhan, “2016 yılında 84 milyon adete ulaşmış ve 2017 yılında 77 milyon adet rulman üretilmiştir. 2015 yılında ise; gerek Bursa, Adapazarı, İzmit ve Ankara’daki büyük iş yerlerinde meydana gelen eş zamanlı ve aynı formattaki yasal olmayan iş bırakma eylemleri, gerekse de ülkemizde yaşanan terör eylemleri ile hain FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu devleti ele geçirmeye yönelik girişimleri nedeniyle ihracat sayımızda önemli düşüşler yaşanmış, bu nedenlerle üretim ve satışımız yaklaşık yüzde 9 oranında azalarak 65 milyon adete düşmüştür” dedi.
‘2016 CİROSU 140 MİLYON EURO’
Feridun Özhan 2016 yılında ORS’nin cirosunun 140 milyon Euro olduğunu açıkladı. Özhan bu konuda şu açıklamayı yaptı:
“2016 yılında  140 milyon olan ciromuzun, yüzde 75’ini ihracat yüzde 25’ini ise yurt içi satışlar oluşturmuştur. 2017 yılı imalat kapasitemiz 120 bin metrekare kapalı alanda yüzde 90’lık bir kapasite kullanım oranı ile 84 milyon adet rulmandır. Buna ilave olarak 25 milyon adet rulman komponenti de üretilmiştir. 2018 yılı hedeflerine de uygun olarak yeni yatırımlar devreye alınmakta, ciro ve satış yönünden 2017 yılına paralel görüntü devam etmekte ve 2018 yıl sonu için de aynı 2017 yılı gibi sonuçlanması beklenmektedir.”
ORS’DEN YENİ YATIRIMLAR
Yeni yatırımlarla 5 yıllık plan dairesinde yılda 125 milyon adet rulman üretimi yapmayı amaçladıklarını söyleyen Feridun Özhan, 2018 yılında mevcut yatırımlarının yanı sıra ilave olarak yeni yatırımların devreye sokulacağını vurguladı. Özhan, “Şu ana kadar gerçekleşen yatırımlarla imalat kapasitemiz 90 milyon adete ulaşmıştır. Kapasitemiz önümüzdeki 5 yıl içinde 125 milyon adet rulman olacak şekilde yatırımlar planlanmaktadır. ORS’nin yurtiçinde ve yurtdışında üstün kalite ve düşük maliyetle rekabet ederek, aranan, tercih edilen bir dünya markası olması için satış ve üretim kapasitesini artırmak, yeni rulman tiplerini üretim yelpazemize katmak, dolaylı olarak da yeni istihdam imkânları oluşturmak gelecekteki sürekli hedeflerimizdir. ORS, halen Ankara bölgesinde özel şirketler arasında en yüksek istihdamı sağlamaktadır” diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!