“Ortadoğu Dengeler Gölgeler Ve Türkiye” Konferansı

Güncelleme Tarihi:

“Ortadoğu Dengeler Gölgeler Ve Türkiye” Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:38

“ORTADOĞU DENGELER GÖLGELER VE TÜRKİYE” ADLI KONFERANS DÜZENLENDİ

Osmangazi Üniversitesi’nde faaliyet gösteren Sosyal Rehberlik ve Araştırma Kulübü ile Akil Gençler Platformu Eskişehir İl Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği “Ortadoğu Dengeler Gölgeler ve Türkiye” adlı konferansa, Kovan kitabının yazarı Metin Bilgesoy konuşmacı olarak katıldı.
Osmangazi Üniversitesi Fazlı Tekin Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide konuşan Akil Gençler Platformu Eskişehir İl Başkanı Uğur Aydın, görevi yeni devraldığını ve bu bayrak yarışında bütün gençleri en güzel şekilde temsil edeceğini söyledi.
“YAŞANAN OLAYLAR ARAP BAHARI’NI TÜRKİYE’YE TAŞIMA ÇABASIYDI”
Kovan kitabının yazarı Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Metin Bilgesoy da verdiği konferansta, Ortadoğu’nun adının bile Batılılar tarafından verildiğini ve masa başında cetvelle sınırlar çizilerek ülkelerin zayıf hale getirildiğini ifade etti. Bilgesoy, “Batılıların kendilerine zorluk çıkarmayacak kabile reislerini yönetici yaparak Ortadoğu’da istedikleri gibi at koşturuyorlar. Arap Baharı adını verdikleri yani isyan ve ayaklanma hareketleriyle Ortadoğu’yu şekillendirmek isteniyor. Arap Baharı’ndan medet uman bazı iç ve dış kaynaklı düşman kesimler, “Bir de Türk Baharı olur mu?” ümidinde oldular. Aslına bakarsanız Gezi olayları, 6 ve 7 Ekim Olayları, 7 Haziran öncesi ve sonrası gelişen olaylar bu baharı Türkiye’ye taşıma çabaları oldu. Türk’ün Baharı, Anadolu’nun kavim medeniyetlerinin hamurunda yetişen bu insanların baharı elbette olacaktır. Ancak bilsinler ki Türk’ün Baharı Anadolu’nun baharı yalnızca dostunadır. Düşmanına ise bu bahar an gelir hüsran olur” dedi.
Konuşmalarından dolayı Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş, Yazar Metin Bilgesoy’a günün anısına plaket takdim ederken öğrenciler de Metin Bilgesoy ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!