Ortadoğu Business'a plaket

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu Businessa plaket
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:49

Ortadoğu Business'a plaket

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - IRAK'ın Gaziantep Başkonsolosu Muayad Omer Koperly tarafından Irak ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkılarından dolayı Ortadoğu Business Dergisi'ne plaket verildi.



Türkiye’nin ilk ve tek 4 dilde Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsca iş dünyasına yönelik yayın yapan ekonomi ve kültür dergisi Ortadoğu Business Irak ve Türkiye ticari ilişkilerine katkısından dolayı ödüle layık görüldü. Gaziantep'te Irak Başkonsolosluğu tarafından Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonu anlatan fotoğraf sergisi sonrası Irak ve Türkiye arasında ikili ilişkilere katkı sağlayan kurum ve şirketler plaket ile ödüllendirildi. Derginin İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Mustafa Osanmaz'a takdim eden Irak Gaziantep Başkonsolosu Muayad Omer Koperly, Ortadoğu Business'in iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesinde ve firmalar arasında sıcak ilişkiler kurulmasında çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.



Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda Ortadoğu Business'in çok önemli bir görev yaptığını kaydeden Başkonsolos Muayad Omer Koperly, "Irak Başkonsolosluğu olarak biz, Ortadoğu Business'e her türlü desteği veriyoruz. Derginin Türkçe, İngilizce, Farça ve Arapça olarak 4 dilde yayınlanması çok önemlidir. Ortadoğu Business’ın kendi dilimiz Arapça sayesinde yayın yapması iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine hem de ticaretin artmasında çok önemli bir misyon yerine getiriyor" dedi.



Mustafa Osanmaz ise, 8 yıl önce Türkçe ve İngilizce ile yayın hayatına başlayan derdinin Arapça ve sonra da İran'ın resmi dili Farsça'nın eklenerek 4 dilde yayın yapan bir dergi haline getirdiklerini ifade ederek, "Şuanda 4 dilde yayın hayatını sürdürmekteyiz. Amacımız Ortadoğu'da bulunan ülkelerin kendi aralarında ticaretini geliştirmeye katkı sağlamak. Dergi içeriğinde Ortadoğu’da faaliyet gösteren ve Türkiye ekonomisinde önemli yeri olan firmaların başarı hikayeleri ve Ortadoğu’nun ekonomi, politika, kültür ve turizmi ile çeşitli yatırım bilgileri yer almaktadır. Ayrıca iş dünyasında pazar payını artırmak isteyen işletmelerin çalışmaları ve faaliyetleri ile ilgili haber ve röportajları Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça olarak 4 dilde 2 aylık periyotlarla 8 yıldan bu yana okuyucularımıza sunmaktayız" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!