'Orta Zamanda Orta Deniz' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Orta Zamanda Orta Deniz sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 14:44

'Orta Zamanda Orta Deniz' sergisi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü'nün ev sahipliğini yaptığı 'Orta Zamanda Orta Deniz' adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Sergi Salonu'ndaki serginin açılışına Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Ertürk, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitü Müdürü Prof. Dr. Tuncer Demir, Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Arun ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Serginin sanat danışmanlığını T. M. P. Duggan, sergi küratörlüğünü araştırma görevlisi Özge Bozkurtoğlu Özcan yaptı. Sergide, Akdeniz Ortaçağ Araştırmaları Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencileri Doğan Mert Demir ve Hasan Atik'in objektifine yansıyan Antalya, Kıbrıs ve Mısır'da bulunan ortaçağ döneminden kalma eserler sergilendi.

Serginin Akdeniz'in Ortaçağ tarihi alanında yapılan akademik çalışmalar sonucunda ortaya çıktığını belirten sergi küratörü Özge Bozkurtoğlu Özcan, "Orta Zamanda Orta Deniz adlı fotoğraf sergimiz ile bu üç bölgenin tarihine ışık tutmayı, unutulmaya yüz tutmuş 'çok kültürlülük' olgusuna dikkat çekmeyi ve ortaçağ atmosferini yeniden canlandırmayı hedefledik. Ortaçağ'dan kalma Akdeniz çevresindeki yapıların güncelliğini koruduğunu, bu üç bölgedeki etkileşimin ne kadar önemli olduğunu ve yüzyıllar boyunca ayakta kaldığını gösterebilmeyi amaçladık" dedi.

Tarih, kültür ve sanatı bir arada bünyesinde barındıran 'Orta Zamanda Orta Deniz' fotoğraf sergisi 17 Kasım'a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!