Orta saha yok

FENERBAHÇE, tek santfordan vazgeçti. Aragones’in ilk olumlu hamlesi bu oldu. İyi de oldu. Semih, Türkiye’nin gol kralı. Güiza, İspanya’nın gol kralı. İkisini de yan yana oynatıyor.

Biri kulübede otursa yazık olacak. Aragones de doğruyu yapıyor. Güiza büyük umutlarla alındı. İyi bir transfer olduğu da ortada. Mükemmel de bir gol attı dün gece. Ne kadar iyi bir golcü alırsan al, orta sahan yoksa etkili olamazsın. Fenerbahçe orta sahasız oynuyor. Selçuk orada tek başına kalmış ve çırpınıyor. Dün geceki karşılaşma hazırlık maçıydı ve eksikleri görmek açısından da önemliydi. Fenerbahçe’nin de en büyük eksiği orta sahasının olmaması. Oraya acilen topu çok iyi kullanabilen, kesicilik özelliği olan, hücuma ve savunmaya destek veren bir oyuncu şart. Hatta bir değil iki isim alınması gerekir. Emre bu takıma girerse ne olur. Mutlaka iyi olur ama yine de transfer şart.

Fenerbahçe’nin geri dörtlüsü oturmuş durumda. Gökhan sağda çok iyi. Sakatlıktan çıkmasına rağmen büyük bir özveriyle oynuyor. Göbekte Lugano ile Edu ikilisi uyumlu. Solda, Roberto Carlos zaten rakipsiz. Kalitesi yeter. Forvette de sorun yok. Güiza ile Semih ikilisi zor bozulur. Ama orta saha için için aynı şeyleri söyleyemem.

Maldonado oynamalı

Kazım, enteresan bir oyuncu. O, daha çok güzel hareketler yapmak peşinde. ondan da keyif alıyor ama takım oyununda yok. Solda, Uğur vasatı aşamıyor. Alex’i, Aragones’in gelişiyle daha çok koşar gördüm. Bu da hem onun hem de Fenerbahçe adına büyük bir artı. Daha canlı bir Alex seyredeceğiz.

Aragones bu takımı koşturacak. O ortada. Kondisyonu da iyi Fenerbahçe’nin.

Ama, Avrupa’da bu orta sahadaki sorunla işi çok zor. Türkiye’de de kolay olmayacak.

Herkes Maldonado’yu eleştiriyor ama Şilili bu takımda banko oynar. Hem de elini kolunu sallayarak. Bir kere futbolu çok iyi biliyor. Kaliteli ve soğukkanlı. Boş alana iyi top atıyor, oyunu iyi okuyor. Bu tarz maçlarda ilk 11’de oynatılarak kazanılabilir. Ama, nedendir Maldonado’ya sırt çevrilmiş durumda. Belki de onun yerine çok daha değerli bir oyuncu alınacak. Bekleyelim, görelim. Aragones’in tavrı ortada. Futbolcular da bunu görmüş. Koşmayan, mücadele etmeyen ve takım oyununda olmayanlar bu hocadan formayı zor alır. MTK Budapeşte maçı çok önemli. F.Bahçe topu şişirmez ve iyi kullanırsa rakibini yener ve eler. Ama onlar da bir Macar ekolü taşıyorlar. Orta Avrupa futbolu oynuyorlar. Rakip zayıf ama sen topa hakim olamazsan, sahadan da boynu bükük ayrılırsın.
Yazarın Tüm Yazıları