Orta Doğu’dan Maldivler'e uzandı

Güncelleme Tarihi:

Orta Doğu’dan Maldivlere uzandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 14:43

ATSO Gıda Kümesi üyesi iş insanları UR-GE projesi ile yurt dışından çok sayıda firmayla iş bağlantısı kurdu. Firmalar Orta Doğu'dan Maldiv adalarına kadar çok sayıda firmaya ihracata başladı.

Haberin Devamı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) çatısı altında oluşan ATSO Gıda Kümesi üyesi iş insanları ihracatta çeşitlilik adına çalışmalarını sürdürüyor. Rusya, ABD, Fransa, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Japonya olmak üzere 6 ülkede fuara katılan iş insanları Orta Doğu’dan Maldiv adalarına kadar birçok firmayla ihracat bağlantısı kurarak, adlarını dünyaya duyurmak için uğraşıyor.

İHRACAT ODAKLI

ATSO Gıda Kümesi üyesi iş insanları ATSO Başkanı Davut Çetin başkanlığında yönetim kurulu üyeleriyle Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyesi gazetecilerle bir araya gelerek UR-GE projesi hakkında bilgi verdiler. Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Desteği’nden (UR-GE) faydalanılarak ATSO çatısı altında 3 yıl önce ATSO Gıda Kümesi projesinin hayata geçirdiklerini anlatan Davut Çetin, “Projeyle Antalya’da et ve süt, şekerleme, baharat ve kuruyemiş, kuru bakliyat, meyve suyu ve konserve ürünleri ile gıda soğutma sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın yurt dışı pazarlara açılmalarını sağlamayı, yurt dışı pazarlarda rekabet etme gücünü arttırmayı amaçladık” dedi.

Haberin Devamı

Orta Doğu’dan Maldivlere uzandı

BİZİ KAYNAŞTIRDI


Kuruyemiş sektöründe faaliyet gösteren şirket yetkilisi Doğan Can, proje ile ortak amaç için birlikte hareket etmenin önemli gördüklerini söyledi. ATSO’nun bu proje ile üye iş insanlarını da kaynaştırdığını belirten Can, “İhracatın da ötesinde ayrıntıları yakalamayı öğrendik. Dünya ile kendimizi karşılaştırdık. Bizim sektörümüz açısından da en uygun şartlar Orta Doğu’dan çıktı” dedi.

YELPAZE GENİŞLEDİ


Süt sektöründe faaliyet gösteren şirket yetkilisi ve Bucak Ticaret Odası 2. Başkanı Süleyman Duran da, projenin alıcı ile üreteni aynı masada buluşturduğunu söyledi. Proje ile Orta Doğu’ya ihracat yapmaya başladıklarını anlatan Duran, “Dubai’ye ürünlerimizi satıyoruz. Japonya ile görüşüyoruz. Dubai’den Maldiv adalarına kadar 4-5 müşteri kazandık” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAĞLANTI KURDUK


Baharat sektöründe faaliyet gösteren firmanın yetkilisi İrfan Terlik ise, projenin amacına ulaştığını söyledi. Terlik, “Aramızda çok güzel bir sinerji oluştu. Çok sayıda bağlantıyı fuarlarda kurduk. Bunun yanı sıra birbirimizi de yakından tanıma fırsatı edinerek, aramızda da ticaret yapmaya başladık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!