Orta Asya'ya su ürünleri yetiştiriciliğinde Fethiye modeli

Güncelleme Tarihi:

Orta Asyaya su ürünleri yetiştiriciliğinde Fethiye modeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 10:29

Orta Asya'ya su ürünleri yetiştiriciliğinde Fethiye modeli

Haberin Devamı

TÜRK İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Orta Asya Ülkelerine Yönelik Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği Eğitimi gerçekleştirildi.

Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği Orta Asya ülkelerinin kalkınmasında önemli alanlardan birisi olarak değerlendiriliyor. 2010 yılından bu yana, TİKA, JICA, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile Türkiye'nin ve Japonya'nın su ürünleri yetiştiriciliği alanındaki bilgi, deneyim ve teknolojisini Orta Asya ülkeleri ile paylaşmak üzere,yılda bir kez iki hafta süreyle üç senelik eğitimler düzenleniyor. Orta Asya ülkelerinde su ürünleri yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve sektörel planlamanın geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla, TİKA, JICA ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile 'Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi' konulu eğitim programı, Fethiye'deki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde (AKSAM) gerçekleştirildi. Programa Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan 13 uzman katıldı. Bu kapsamda, uzmanlar, akademisyenler ve JICA uzmanları tarafından Fethiye'deki alabalık çiftliklerinde uygulamalı çalışmalar yapılarak bölge ülkeleri ile paylaşıldı. Ayrıca katılımcılar kendi ülkelerindeki su ürünleri yetiştiricilik sektörüyle ilgili bilgileri diğer katılımcılar ile paylaştı.

Kıvanç Galip ÖVER / FETHİYE (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!