ORS'den 2016'da 110 milyon dolarlık ihracat

Güncelleme Tarihi:

ORSden 2016da 110 milyon dolarlık ihracat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 13:37

ORS'den 2016'da 110 milyon dolarlık ihracat

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Polatlı ilçesi Eskişehir yolu üzerinde kurulu bulunan Ortadoğu Rulman Sanayii (ORS) 2016 yılında 110 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Fabrika Müdürü Dr. Feridun Özhan, rulman üretimlerinin yüzde 75'ini ihraç ettiklerini vurguladı. Fabrika, üretiminin yüzde 25'ini ise iç piyasaya sundu.

Kuruluşunun 30. yılında fabrika içinde ve Polatlı'da çeşitli etkinlikler düzenleyen ORS, 2 bin çalışanına üç gün süreyle yemek verdi. Fabrikada iş hayatının 30. yılını dolduranların plaketle ödüllendirildiği kuruluş etkinlikleri kapsamında ORS'nin 30 yıllık gelişim serüveni de görsel bir sunumla hatırlatıldı. 26 Aralık 1986 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın temelini attığı fabrikada ilk olarak 4,5 milyon adet rulman üretildiğini belirten Feridun Özhan, "30 yılda 17 kat büyüdük. Üretimimiz 80 milyon adet rulmana çıktı. Üretimimizin yüzde 75'i yurtdışınadır. Mercedes, Audi, Volkswagen, Bosch gibi dünya devi kuruluşların rulman ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Türkiye'nin ilk ve tek rulman fabrikası olarak büyümeye devam ediyoruz" dedi.

Dr. Feridun Özhan, 2016 yılında 110 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Üretimlerinin yüzde 25'ini de iç piyasaya sunduklarını söyleyen Özhan, iç ve dış pazarla birlikte 2016 yılı içinde yaklaşık 140 milyon dolarlık bir ciro yakaladıklarını belirtti. Fabrikada yeni ünitelerin açılacağını söyleyen Özhan, 2017 yılında üretimlerini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

ÇINAR AĞACI SEMBOL OLDU

ORS'nin 30. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ayrıca fabrikada çınar ağacı dikimi gerçekleştirildi. Çınar ağacının uzun ömürlü olması nedeniyle fabrika için sembol olarak seçildiğini belirten Feridun Özhan, ilk çınarı çalışanlarla birlikte ORS Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hasan Aslan adına, ikincisini ORS Genel Müdürü Ahmet Aslan diktiklerini söyledi. Daha sonra fabrikadaki tüm üniteler için birer çınar ağacının dikildiği ORS'yi ayrıca Polatlı ilçesindeki meslek odaları yöneticileri ziyaret ederek kuruluş yıldönümlerini kutladılar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!