‘Örnek sporcu olmalıyım’

Güncelleme Tarihi:

‘Örnek sporcu olmalıyım’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 14:56

ASKİ’li milli güreşçi Taha Akgül, ‘Yaşar Doğu efsane ve arkasından güzel konuşuluyor, ben de böyle bir izlenim bırakmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan ASKİ’li milli güreşçi Taha Akgül, hem minderdeki başarılarıyla hem de yaşamıyla örnek sporcu olmak istediğini söyledi. Akgül, her sporcunun hayalinin olimpiyat şampiyonluğu sevinci yaşamak olduğunu belirtti. Son 4 yılın Avrupa, son 2 yılın da Dünya şampiyonu sporcu olarak Rio’daki olimpiyatlara gittiğini aktaran Akgül, İyi rakiplerle güreştiğini ve hepsini yenerek olimpiyat şampiyonluğuna ulaştığını hatırlattı.

HEDEF ÜÇ OLİMPİYAT MADALYASI

Sakatlık yaşamaması durumunda 33-34 yaşına kadar güreşmek istediğini dile getiren Akgül şöyle konuştu:
“Hedefim 3 olimpiyat şampiyonluğu. Kendime güveniyorum. Yeni nesil güreşçiler biz şampiyonları rol model alıyor. Güreşte rol modellerden biri de benim. Serbest güreşte Dünyanın en iyisi oldum ve kendimi bir kez daha kanıtladım. Genç kardeşlerimiz bizi, şampiyonluğumuzla değil karakterimizle de örnek alıyor. Ben onlara elimden geldiği kadarıyla örnek olmaya çalışıyorum. Şampiyonluk gelip geçici, önemli olan karakter ve hayata veda ettikten sonra arkandan güzel konuşulması. Yaşar Doğu efsane ve arkasından güzel konuşuluyor. Ben de böyle bir izlenim bırakmak istiyorum. Yaşamımı hep bunun üzerine kuruyorum. Mütevazi olmaya, kimseyi kırmamaya, genç kardeşlerimize örnek olmaya çalışıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!