Örnek başkent lafla olmuyor

OKULLARIN kapanmasıyla birlikte Ankara’nın diğer ana artellerinde olduğu gibi Eskişehir yolunda da tekrar inşaat faaliyetleri başladı.

Bu yolda kaldırım işleri, orta refüjdeki bilmem kaçıncı kez ağaç yenileme çalışmaları devam ediyor. Sökülüyor, yeniden dikiliyor. Sonra tekrar sökülüyor bu böyle sürüp gidiyor. Su sıkıntısı çeken Ankaramızda yollara çok pahalı olan ve bol su isteyen rulo çimler döşeniyor. Tüm bunlarda ne hikmetse hepsi 63 (Şanlıurfa) plakalı tankerlerle trafikte büyük tehlike yaratarak sulanıyor.

Tabii bu arada inanılmaz işlerde oluyor. Daha önce Bilkent köprüsünden Eskişehir yönünde yolun sağ tarafında şerit bölücü mevcut bordür taşları yerinden sökülerek ’New Jersey’ denilen beton bariyerler konuluyordu. Bu taşların sökülen yerlerine dökülen taze betonlara hiçbir uyarı işareti olmadığından birkaç araç düşüp kaza geçirmişti. Şimdilerde ise bu bariyerler tekrar kaldırılıp yerlerine yeniden meşhur Ankara taşından mamul bordür konuluyor. Ankara yönünde ise bu yol bölücü bordür taşları sökülmeye başlandı. Bu ne iştir yarabbi, anlamak mümkün değil.

Armada AVM karşısında olan ve şeker fabrikası görünümündeki metro istasyonu olacağı söylenen çelik hilkat garibesi yıllardır metruk vaziyette duruyor. Akıbeti belli değil.

Ümitköy köprüsü altında yaklaşık 4 yıl önce konulan Belediyeye ait büyük bir ilan panosu var. Burada Sayın Gökçek’in gülen resmi ve ’Çayyolu Metrosu Hızla Tamamlanıyor. Hayırlı Olsun’ afişleri yer alıyor. Yaklaşık 15 yıldır 1 km bile yeni metro hattı açılmadığından; 3 ayrı güzergahta devam eden metro inşaatlarından en az birinin kısa zamanda tamamlanması dileğiyle.

Selçuk DAMGACI

Allahınızı severseniz böyle yol yapılır mı

BEN Öveçler 2. Cadde 111 Sokak’ta oturuyorum. Evimizi 4 sene önce aldık. İlk taşındığımızda yolumuz yapılmamıştı. Işıklandırma yoktu. 4 sene boyunca çamurda gidip geldik. Tam bu sene yolumuz yapılacak diye sevinirken, Büyükşehir Belediyesi kapımızın önünden geçen yolu 6-7 metre yükseltti. Evlerimizin önüne bu yükseklikte duvar örerek ikinci kat seviyesine kadar görüş alanımızı kapattılar. Camlardan baktığımızda sadece duvar görebiliyoruz. Civarda oturanlar imza toplayıp şikayet dilekçesi verdik ama sonuç alamadık.

Ben çok ülke gezdim, bizim ülkemizde de yerleşim yerinde 6-7 metre duvar örülerek yol geçen hiçbir yer görmedim. Oysa hiçbirşey yapmadan da sadece asvalt ile yol yapılabilecekken, bu kadar masrafla ve burada oturan bizleri mağdur ederek, çirkin ve estetikten yoksun bir şekilde inatla bu yolu yapma girişimini engellemek istiyoruz.

EGO, ’özel’in arkasında kalıyor

EVİMİZİN bulunduğu Peyami Sefa Mahallesi ile Kızılay 4 km. bu kadar kısa mesafeyi gitmek için yaklaşık 1 saatimiz yollarda geçiyor. Duraklarda asılı hareket saatlerine bakıldığında 7 dakikada, 10 dakikada bir gelmesi gereken belediye otobüsleri her ne hikmetse yarım saatten önce gelmiyor, gelen de tam dolu olduğu için, durakta durmuyor. Bunun üzerine Dikimevi’ne kadar dolmuşla (1.50 YTL ödüyerek) gidiyor, oradan Ankaray’a (1.30 YTL) biniyoruz ve Kızılay’a ulaşıyoruz. Yani günlük yol paramız 5.60 YTL tutuyor.

Diyorsunuz ki; belediye otobüslerinden zarar ediyoruz; nasıl oluyor da sizinle aynı hizmeti yapan Özel Halk Otobüslerinin plakaları bu kadar ulaşılamaz rakamlara ulaşıyor ve sizin doğru düzgün yapamadığınız servisciliği, dakika dahi geçirmeden tam zamanında durağa yanaşıyorlar.

100 binlerce YTL’ye satın aldığınız son model otobüslere (hem de doğalgazlı) biraz daha fazla para verip klimalı olsun demek hiç mi aklınıza gelmedi?

Gazi Üniversitesi niye saklanıyor

GEÇEN gün oğlumuz tercihlerini yapmak için sadece gezip biraz bilgi almak üzere arkadasıyla gittiği Gazi Üniversitesi’nin Maltepe’deki mühendislik binasına kimlikleri yok diye alınmamışlar. Binbir türlü rica ve referans verelim sözleri de kar etmemiş. Büyük heyecanlarla gezmek istedikleri bu kurumda üstelik tanıtım günleri ne zaman diye sorunca, kapıdaki güvenlik; ’herhalde kayıtlardan sonra’ yanıtını veriyor! Bari o ne demek diye sorsalarmış! Çocuklar dalga geçerek ve hayal kırıklığı ile gelip anlattılar. Her kampüste bir tanıtım atağının olduğu şu günlerde işgüzarlığa gerek var mıdır sizce? Ergün ŞEN

GÜNÜN SÖZÜ

"BU kararla AKP suçlu bulunmuş, Hazine yardımı kesintisi ile cezalandırılmıştır. AKP’nin bundan sonraki eylemlerinde rejimle uzlaşması gereği ortaya çıkmıştır. Anayasa Mahkemesi kararı AKP’nin gidişinin rejime karşı olduğunu ortaya koymuştur. Anayasa Mahkemesi, AKP’ye sarı kart göstermiştir."

(DSP Genel Sekreteri

Masum Türker)
Yazarın Tüm Yazıları