ORMEK kursiyerlerinin eserleri beğeni topladı

Güncelleme Tarihi:

ORMEK kursiyerlerinin eserleri beğeni topladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2018 14:44

ORMEK kursiyerlerinin eserleri beğeni topladı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda (ORMEK) eğitim gören kursiyerlerin yaptığı el emeği eserler büyük beğeni topladı.
ORMEK kursiyerlerinin yıl sonu sergisi Büyükşehir Belediyesi girişindeki sanat galerisinde açıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde meslek ve sanat eğitimi kursları düzenlendiğini, bu yıl 12 bin 834 kursiyere eğitim verildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Kursiyerlerin hem üretim hemde satış yapma imkanına kavuştuğunu vurgulayan Yılmaz, "Biz imkanları sunduk ve kursiyerlerimiz üretti, ancak şimdiye kadar üretilen el emeği orijinal, yöresel ürünlerin pazarlandığı ve satışının yapıldığı düzenli bir alan bulunmuyordu. Vatandaşlarımız üretiyordu ama ne yapacaklarını, bunu nasıl kazanca dönüştüreceklerini bilemiyorlardı. Bu ihtiyaca binaen, içerisinde satış reyonlarının olduğu ‘El Emeği Çarşısı’nı açarak hizmete sunduk. Halkımız ürettiği el emeği ürünleri, 15 gün süreyle burada sergileyip satabiliyor” dedi.
Belediye'nin hizmetlerinede değinen Başkan Yılmaz, yaptıkları yatırımlar sayesinde Ordu'nun model bir il olma yolunda ilerlediğini de anlatarak, "Gelişen ve büyüyen, geriye göç alan ve nüfusu artan bir Büyükşehiriz. Kendi imkanlarıyla model bir il olma yolunda ilerliyoruz. 2018 yılına kadar altyapı ile uğraştık ve artık üstyapıyı inşa ediyoruz. Şu anda Türkiye’de en fazla sıcak asfalt döken Büyükşehir Belediyesiyiz. Yaptığımız yolun uzunluğu Edirne’yi geçti, Viyana’ya ulaştı. Yıl sonuna kadarki hedefimiz, bin 700 kilometre olup bunun da 800 kilometresi sıcak asfalt olacak. Bundan sonra Ordu daha konforlu bir şehir olacak. Ankara ve İstanbul gibi il dışından gelenler, Ordu’nun geldiği durumu daha iyi mukayese edebiliyor” şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!