Ormana havadan yangın denetimi

Güncelleme Tarihi:

Ormana havadan yangın denetimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 11:24

ADANA Orman Bölge Müdürlüğü görev alanında bulunan ormanlar, yangın sezonunun başlaması dolayısıyla hem karadan hem de havadan denetim altında tutuluyor.

Haberin Devamı

Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, yüzde 42’si ormanlarla kaplı olan Karaisalı İşletmesi sınırlarında yangın hazırlıklarını denetledi. Sarıçam mevkiinde konuşlu bulunan ve orman yangınlarına karşı kiralık olarak kullanılan söndürme helikopteri ile yapılan denetimde, çok riskli alanlar, orman içerisinde yangına karşı tesis edilen su havuzları, yangın emniyet yol ve şeritleri, gözetleme kuleleri ve ilk müdahale ekiplerinin yerleri kontrol edildi. Özellikle su havuzlarının çevresinde görülen ve helikopterin güvenli su almasını engelleyen ağaçlar ya da vatandaşa ait tesisler konusunda İşletme Müdürlüğü uyarıldı.

Bölge Müdürü Erol, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Yangın sezonu öncesi tüm hazırlıklarımızı tamamladık, hem karadan hem de havadan müdahale ekiplerimizle 7/24 bekliyoruz. Güçlü bir söndürme organizasyonumuz var ama orman yangınlarında erken müdahale hayati önem taşıyor. Vatandaşlarımızın gördükleri en küçük bir dumanı ücretsiz ALO 177 orman yangını ihbar hattına bildirmelerini bekliyoruz. Ayrıca aşırı sıcak, düşük nem ve şiddetli rüzgarlı günlerde daha duyarlı olmalarını ve olası bir orman yangınına sebebiyet vermemelerini istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!