Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Mersin’e yatırım

Güncelleme Tarihi:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Mersin’e yatırım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 11:12

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Mersin’e yatırım

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı, özellikle su alanında yeni tesisleri hizmete açarak hem arazileri suya kavuşturdu hem de olası yaşanacak taşkınların önüne geçti.
Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanı ve toprağı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Mersin’e yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı kentte 2017 yılında 11 adet tesis hizmete açıldı.
1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında bir baraj, bir gölet, bir içme suyu tesisi, bir sulama tesisi ile 7 taşkın koruma tesisini hizmete açan bakanlık, bu tesisler için 72 milyon TL tutarında harcama yaptı.
Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile 661 dekar zirai araziyi suya kavuşturan bakanlık, ülke ekonomisine de yıllık 500 bin TL katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca hizmete açılan taşkın koruma tesisleriyle  Anamur ilçesine bağlı Gözce Köyü, 6 mahalle ve 100 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.
Bakan Veysel Eroğlu Mersin’de büyük yatırımlara imza attıklarını belirterek, "Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Mersin’de sadece geçtiğimiz yıl 11 adet tesisi hizmete açtık. Burada hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!