Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Artvin'de

Güncelleme Tarihi:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Artvinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 21:00

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Artvin'de

Haberin Devamı

Nusret DURUR/YUSUFELİ (Artvin), (DHA) - ORMAN ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'de, 179 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen 12 adet tesisin açılış ve temel atma törenine katıldı.  

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberinde Devlet Su işleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile birlikte Artvin'in Yusufeli ilçesine geldi. Bakan ve beraberindekileri Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve yetkililer karşıladı.  

Yusufeli ilçesinde 179 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen 12 adet tesisin açılış ve temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her defasında büyük müjdelerle geldiklerini Artvin'e önemli yatırımlar kazandırdıklarını söyledi. Muratlı ve Borçka barajlarının buna örnek olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, Yusufeli,baraj inşaatı nedeniyle ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde inşaatın sürdüğünü söyledi. Eroğlu, "Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinin inşaatı sürüyor. Benim de rüyama giriyor. Projeyi kendim hazırladım. Buraya baraj yaparak muhteşem alan kazanıyoruz. Yusufeli'nin yeniden yerleşim projesini hazırlarken cumhurbaşkanımız 'ben göreceğim' dedi. Projeyi kendisine götürdük, beğenmedi. Onun talebi doğrultusunda buranın dokusuna, mimarisine uygun bir proje yapıyoruz. Yusufeli, Türkiye'nin en muhteşem ilçesi olacak. Para mühim değil, yeter ki siz mutlu olun.  Burada mülkü olan ama hak sahibi olmayanlara da bir formül bulacağız. Bunu da çözeceğiz. Dükkansa dükkan, evse ev vereceğiz. Hastaneden, yüksekokula kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Eroğlu ve beraberindekiler butona basarak 12 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!