Orman köylüsüne gelir için 1,5 milyon fidan dikildi

Güncelleme Tarihi:

Orman köylüsüne gelir için 1,5 milyon fidan dikildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 11:49

Orman köylüsüne gelir için 1,5 milyon fidan dikildi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, orman köylüsüne gelir sağlayacak ceviz, badem ve keçiboynuzu türlerinden 1,5 milyondan fazla fidan toprakla buluştu.
'5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Projesi' çerçevesinde, atıl durumdaki bozuk ormanları orman köylüsüne gelir kapısı yapan ekipler, 2017 yılı içerisinde 1,5 milyondan fazla fidan dikti. Gelir getirici tür ağaçlandırmaları kapsamında 870 dekar alanda 34 bin 800 adet badem, bin 530 dekar alanda ise 30 bin 600 ceviz fidanı toprakla buluşturuldu. Ayrıca keçiboynuzu eylem planı kapsamında 51 bin 550 dekar alanda rehabilitasyon çalışması yapılarak 1 milyon 519 bin fidan dikildi. Böylece gelir getirici türlerden 1,5 milyondan fazla fidan Mersin’de toprakla buluşmuş oldu.
Yazılı bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Biz her zaman orman köylümüzün yanında olduk. Ülke nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10'u orman içi ya da orman bitişiği köylerde yaşıyor. Bu projeleri geliştirmekteki ve uygulamadaki gayemiz, atıl durumda olan bozuk ormanlarımızı verimli hale getirerek ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmaktır. Bu alanların etrafının çevrilmesi, fidanların temini ve dikilmesi, 3 yıl boyunca bakımı ve masrafları orman teşkilatımız tarafından yapılacak'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!