Orman: Galatasaray'ın stat işçileri yollara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Orman: Galatasarayın stat işçileri yollara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 15:15

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena Stadı'nın yapım ve açılış süreci ile ilgili açıklamalarda bulunurken, "Stadın yapım sürecinde bize inanmayanlar, 'yapılamaz' diyenler, şimdi 'niye erken açıyorsun' diyor. Galatasaray'ın stadı yapılırken işçiler yolları kestiler, paralarımızı alamıyoruz diye. Siz hiç duydunuz mu Vodafone Arena'da paralar ödenmiyor, işçiler yolara çıktı diye duydunuz mu'' dedi.

Haberin Devamı

Avcılar Beşiktaşlılar Derneği'nin öncülüğünde birçok Beşiktaş Derneği'ni bir araya getiren "üyelerle buluşma kahvaltısı" Avcılar İ.B.B Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Kahvaltılı toplantıya, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Basketbol Şube Sorumlusu Hakan Özköse ve 10'dan fazla Beşiktaşlılar Derneği'nin üyeleri katıldı.

''4 YIL ÖNCE CAMİA OLARAK ÇÖKÜNTÜ İÇİNDEYDİK''
Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Fikret Orman, kendi başkanlık döneminde birçok zorlukla karşılaştıklarını ve bu zorlukları aşmak için çok çaba sarf ettiklerini açıkladı.

Göreve geldiklerinde eski yönetimin yaptığı transferlerin paralarını bile kendilerinin ödediğini söyleyen Orman, ''4 yıl önce göreve geldiğimizde acaba kayyuma mı gideceğiz, Avrupa'dan men mi edileceğiz diye bir ortam vardı. Camia olarak çok büyük bir moral çöküntüsü içindeydik. Bunları sürekli anlatmamın sebebi nereden nereye geldiğimizi bilelim diyedir. O zamanlar eski yönetimin yaptığı uzun süreli kontratların paralarını bile biz ödedik. Quaresma'nın 7 milyonunu biz ödedik. Ernst'in Sivok'un, Zapotocny'nin paralarını biz ödedik. Şimdi geldiğimiz durumu herkes görsün, bilsin diye anlatıyorum bunları'' diye konuştu.

Haberin Devamı

''KARTALI ÖLDÜREN OKUN TÜYLERİDİR''
Kendilerine destek olanlar kadar köstek olanlarla daha çok uğraştıklarını belirten Fikret Orman, ''Bir Kızılderili atasözü vardır, Kartalı öldüren okun tüyleridir. Yani kendi tüyleridir. Biz çok ok yedik. Kendi camiamızın içindeki insanlardan çok ok yedik. Bize hep yapamazsın, edemezsin dediler. Hep önümüze engel çıkarmaya çalıştılar. O günlerden bu günlere geldik'' ifadesini kullandı.

''STADIN YAPILACAĞINA İNANMAYANLARIN HEPSİNİ TEK TEK STAT AÇILIŞINA ÇAĞIRACAĞIM''
Vodafone Arena'nın yapım sürecine değinen Orman, en başından itibaren kendilerine inanmayan çok ciddi bir kesimin olduğunu ve buna rağmen stadı bitirdiklerini söyleyerek, "Hatta yönetim kurulunda bunları konuşurken buraya stadın yapılmasının imkansız olduğuna inanan yöneticilerimiz bile vardı. Bir kez daha söylüyorum, bu stadın yapımında, izinlerin alınmasında şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok büyük emeği var. O zamanlar ondan o izinleri alan kişi de Yıldırım Demirören'dir. Biz stadı yapacağız dediğimizde, 'Yapamazsın, edemezsin' dediler. Stadın altında tüneller var, stadı yaparsanız Dolmabahçe Sarayı yıkılır dediler. Stadın altında bir şehir var diyenler bile oldu. Sağ olsun Belediye Başkanımız Kadir Topbaş yakından ilgilendi. Biz de varsa gerçekten böyle bir şey diye birçok adam görevlendirdik. Değil tünel, bir hava deliği bile çıkmadı. Stadı yıkarken yanıma geldiler, 'Burayı elinizden alacaklar, buraya bu stadı yaptırmazlar' dediler. Şimdi o zamanlar bu lafları söyleyenlerin hepsinin tek tek açılışa çağıracağım."

Haberin Devamı

"GALATASARAY STADI YAPILIRKEN İŞÇİLER YOLLARI KESTİLER"
Vodafone Arena Stadı'nın yapımı ile birlikte geçen zamanda bir takım inşa ettiklerini ifade eden Orman, "Sponsorluk geliri olarak ve stat geliri olarak artık çok üst düzey noktalara geleceğiz. Rakiplerimizden çok çok daha fazla sponsorluk anlaşmalarına imza atıyoruz. Hem stat yapıyoruz, hem borç kapatıyoruz, bir yandan da bir takım yaratmaya çalışıyoruz. Transfer de yapıyoruz. Bunların hepsi bedava olmuyor. Türk Milli Takımı'nın ve Alman Milli Takımı'nın gollerini atan oyuncuları, sokaktan geçerken kendi kendine bu takımın kapısından içeri girmediler. Bunların hepsi parayla oluyor. Galatasaray'ın stadı yapılırken işçiler yolları kestiler, paralarımızı alamıyoruz diye. Siz hiç duydunuz mu Vodafone Arena'da paralar ödenmiyor, işçiler yolara çıktı diye duydunuz mu'' dedi.

Haberin Devamı

''STADI O SENE BU SENE OLSUN DİYE ERKEN AÇIYORUZ''
Kendilerini sürekli engellemeye çalışan kesimin şimdi de neden erken açtıkları konusunda eleştiri yaptıklarına değinen Fikret Orman, "Stadı bitirdik. 11 Nisan'da açacağız. Şimdi de 'niye acele ediyorsun, niye hemen tam bitmeden açıyorsun' diye konuşuyorlar. Söylüyorum, biz bu stadı şampiyon olmak için yaptık. UEFA parasını almak için yaptık. Geçen sene de bu zamanlara lider girmiştik. Stadımız olmadığı için gerisini getiremedik. Rakiplerimize baskı kuramadık. Şimdi yeni stadımızda şampiyon olmak için stadı açıyoruz. O sene bu sene olsun diye açıyoruz'' şeklinde konuştu.

''TÜRK HAVA YOLLARI BİLE YAPMIYOR''
Vodafone Arena'da oynanacak üç maça tek bilet uygulaması ile kombine fiyatlarının yenilenmesi yönündeki eleştirileri de cevaplayan Orman, ilk maç olan Bursaspor karşılaşması için 2 bin 500 kişilik günlük bilet ayıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Orman, ''Üç yıldır kombine alanlar vardı ve onların bu statta önceliği vardı. Hep açıkladık bunu. Şimdi gelmişler, kombine fiyatları böyle olur mu, niye zam yaptınız, niye üç maça tek bilet, niye pahalı diye yine eleştiriyorlar. Son dakikada uçağa binenle, bileti önceden alıp binenin fiyatı aynı olur mu? Türk Hava Yolları bile yapmıyor bunu. 3 yıldır bizi destekleyip kombine alanlarla şimdi kombine alanların ödediği para tabii ki aynı olmayacak. Üç maça tek bilet uygulaması için ilk maç için bir çözüm ürettik. Bursa seyircisi o maça gelmeyeceği için 2 bin 500 kişilik yeri sadece o maça ait olacak şekilde günlük olarak Avrupa'dan, Anadolu'dan gelecek seyircilere satışa sunacağız. Bunun dışında 3 maça tek bilet uygulamamız olacak. Fiyatlar pahalı diyorlar. Kimse almak zorunda değil. Kombine sahiplerine öncelik tanıdık. Onlar almazsa zaten çok yoğun talep var. Biletlerin hepsini satarız" diye konuştu.

Haberin Devamı

''FİKRETÇİĞİM AÇILIŞA GELECEĞİZ, YER VAR MI"
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman son olarak 3 yıldır maçlara gelmeyip kendisini ilk maç için arayanlara verdiği cevapları açıklayınca salondan büyük alkış aldı. Orman, bu kişilere verdiği cevabı, ''Şimdi stadı bitirdik, açılışa az kaldı, beni herkes arıyor. Artık telefonum hiç susmuyor. Arıyorlar, 'Fikretçiğim açılışa geleceğiz, yer var mı' diyorlar. Ben de soruyorum, 'Sen daha önce maça geldin mi' diye, 'hayır' cevabını veriyorlar. Ben de 'Yine gelme, git evinde seyret' diyorum. Gelme, git evinde seyret. Stadın yanından geçmemişsin, Konya'ya, Ankara'ya, Olimpiyat'a, Başakşehir'e gelmemişsin, şimdi arıyorsun. Boğazın kenarına yalı yapacağız, sen gelip kahve içeceksin. İçme, git evinde iç" diye açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!