Örken Türkiye'ye gurur yaşattı

Güncelleme Tarihi:

Örken Türkiyeye gurur yaşattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2013 14:11

Türkiye'nin ilk ve tek Kıta Bisiklet Takımı olan Torku Şekerspor 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu hazırlıkları çerçevesinde katıldığı Fas Turu'nun 6. Etabına, Avrupa Şampiyonu sporcusu Ahmet Örken ile damga vurdu.

Torku Şeker Spor'un tecrübeli Kazak sporcusu Andrey Mizurov da Genel Ferdi Klasman'da 3. sıradaki yerini koruyor. UCI (Dünya Bisiklet Birliği) takviminde 2.2 klasmanında yer alan ve Afrika Kıtası'nın en önemli yarışlarından birisi olan Fas Turu'nun 6. etabı Fas'ın Meknes bölgesinde başladı, Khenifra bölgesinde son buldu. 150 kilometrelik açılış etabında Torku Şekerspor fırtınası esti.

Yarış hakkında bilgi veren takım antrenörüMehmet Şafakçı, "Rüzgar ve yağışlı kötü hava koşulları altında devam eden yarışın 10. kilometresinde9 kişilik kaçış grubunda Torku Şekerspor'dan Ahmet Örken de yer aldı. 20. kilometreye gelindiğinde ise aralarında Ahmet Örken'inde bulunduğu sporcular ciddi bir kaza geçirdi. Kaza sonrası yaralanmasına rağmen sporcumuz Ahmet Örken yarışa devam etti. Yarışın 90. kilometresine gelindiğinde ise sporcumuz Ahmet Örken atak başlattı ve bu atağa hiç bir sporcu cevap veremedi. Yaklaşık 60 kilometre tek başına pedal çeviren Torku Şekerspor'lu Ahmet Örken 150 kilometrelik etabı 4 saat 7 dakika 26 saniyede tamamlayarak inanılmaz bir solo kaçış zaferine imza attı" dedi.

Pedalın Anadolu Topraklarından çıkan kahramanı: Ahmet Örken

Fas Turu'nun 6. etabında birinci gelen 1993 doğumlu genç sporcu Ahmet Örken, bisiklet sporuna 2007 yılında, 14 yaşında başladı. 2011'in Temmuz'unda Portekiz'in Porto şehrinde yapılan Gençler Pist Bisikleti Avrupa Şampiyonası'nda 'Omnium' dalında 1. gelerek ülkemizde bisiklet sporunda ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Konya Şeker'in desteğiyle bisiklet sporu ile tanışan ve kendini geliştiren Örken, Torku Şekerspor forması ile büyük zaferlere imza atıyor. Bisiklet sporu ile tanışana kadar zorlu bir yaşam süren Ahmet Örken'in hayatı ilk pedalı çevirişi ile değişiyor. Abisinin eğitimi için annesi ile birlikte köyden Çumra'ya taşınan başarılı sporcu, abisinin arkadaşının Recep Konuk'un Belediye Başkanı olduğu dönemde kurduğu bisiklet takımına girmesini önermesiyle Çatalhüyük Çumra Belediye Spor'da spora başlıyor. 2008 yılında Çatalhüyük Çumra Belediye Spor adına yarışlara katılmaya başlayan Ahmet Örken, yarışlara başladığı yıl yani 2007'de tam 12 kez kürsüye çıkmış bulunuyor.

Fas Turu'nun 6. etabını; Ahmet Örken'den 1 dakika 51 saniye sonra yarışı tamamlayan Slovakya Milli Takımı'ndan Roman Bronis ikinci,İspanyol Andalucia takımından Antonio Jessus Anguita Cabello ise üçüncülükle tamamladı.

(Fas Turu 6. Etap "Meknes - Khenifra" 150 km.)
1. Ahmet Örken - Torku Şeker Spor (TÜRKİYE)
2. Roman Bronis - Slovakya Milli Takımı
3. Antonio Jessus Cabello Baena - Andalucia (İspanya)
4. Jordan Kerby - Christina Watches Onfone (Danimarka)
5. Jaroslaw Kowalczyk - BDC Marcpol Team (Polonya)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!