Orka, Gül-Bay ile ev tekstiline de giriyor

Güncelleme Tarihi:

Orka, Gül-Bay ile ev tekstiline de giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 00:00

Damat, Tween ve ADV markalarına sahip Orka Group ile Days in Colours markasının sahibi Gül-Bay Tekstil, ev tekstili sektöründe gerçekleştirdikleri lisans anlaşması ile işbirliğine gidiyor.

İşbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yüzde 100 sermayeli 2 Türk tekstil firmasının güçlerini ev tekstilinde birleştirdiklerini ve anlaşmanın bu büyüklükte yapılan "ilk’ işbirliği olduğunu bildirerek, bu işbirliğinin, Türk firmalarının birbirlerine olan güvenini gösterdiğini söyledi. Birçok dünya markasının Türk markaları ile işbirliğine gittiğini bunun alışılmış bir ezber olduğunu ve ezberi yıkmak gerektiğini dile getiren Orakçıoğlu, "Orka Group’un Damat, Tween, ADV marka gücü Gül-Bay Tekstil’in farklı ve yenilikçi üretim anlayışıyla birleşiyor" diye konuştu.

2 YILLIK HAZIRLIK: Orakçıoğlu, 2 yıllık hazırlık sürecinde Orka Group ve Gül-Bay Tekstilin, nevresim takımı, yatak örtüsü, bornoz ve havlu ürün gruplarında özel ev tekstili koleksiyonları gerçekleştirdiklerini anlattı. 1 Aralık 2007’de satışa çıkacak Damat, Tween, ADV ev tekstili ürünlerinin, Days in Colours/Gül-Bay tekstilin Türkiye genelindeki 250 satış noktasının yanı sıra, Orka Group’un 400 metre kare üzerindeki yurt içi ve yurt dışı mağazalarında satılacağını belirten Orakçıoğlu, "Yüzde 30’u ihracat olmak üzere 2008 yılında 10 milyon dolarlık ciro hedeflenmekte Damat, Tween, ADV markalı ev tekstili ürünlerin satışlarından" dedi.

AYRI KONSEPT: Gül-Bay Tekstil Kurucu Ortağı Bahadır Örsoğlu, Days in Colours’ın, farklı renkleri, farklı desenleri, farklı tarzları içinde barındıran ve bunları piyasaya sunan bir marka olduğunu ifade etti. Örsoğlu, "İşin içine Damat, Tween, ADV markası girince işin şekli değişti. Çok renklilikten Damat, Tween, ADV’yi anlatan bir koleksiyona geçtik. Renk skalasını Damat, Tween, ADV’den kopartmadan yaptık. Bu saten grubunda bir ortaklık. Damat, Tween, ADV için ayrı bir konsept üretilecek" diye konuştu.

Türk markaları arasında ilk işbirliği

Gül-Bay Tekstil Kurucu Ortağı Ertuğrul Gülbay, Türk markaları arasındaki bu ilk işbirliği duyuldukça, başka firmaları da hareketlendirdiğini belirterek, "İnşallah yakın gelecekte onlar da bu tür anlaşmalar yaparlar. Para da Türkiye’de kalır" dedi. Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar da, Damat, Tween, ADV ev tekstili ürünlerinin 400 metre kare üzerindeki Orka mağazalarında yüzde 15-20’lik bir alan kaplayacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!