Orhaneli Belediyesi’nden büyük GES yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Orhaneli Belediyesi’nden büyük GES yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 12:34

Orhaneli Belediyesi’nden büyük GES yatırımı

Haberin Devamı

ORHANELİ (Bursa),(DHA)- BURSA’nın Orhaneli İlçesi’nde belediye  tarafından Sırıl Mahallesi’ne kurulacak olan Güneş Enerji Santralinin  (GES) inşaat çalışmalarına başlandı. 1 milyon 650 bin kilowatt/saat elektrik enerjisi üretecek olan GES, Aralık ayı içerisinde faaliyete geçecek.

Temiz enerji üretim teknolojisi ve doğa dostu olan güneş enerjisi santrali artık Orhaneli’de kuruluyor. Sırıl Mahallesi’nde 20 dönüm arazi üzerine planlanan santralın inşaatına başlandı. Orhaneli Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan GES, kurulacak 4 bin güneş paneliyle, yılda 1 milyon 650 bin kilowatt/saat elektrik enerjisi üretim kapasitesine sahip olacak. 5,5 milyon TL’ye mal olacak santral, kendisini 7 yılda amorti edecek.

Aralık ayında elektrik üretimine başlayacak olan santralın ilçe için önemine değinen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Kendi kendine yetebilen bir ilçe olma yolunda ilerliyoruz. Belediye olarak güneş enerjisi santralı kurmak için düğmeye bastık. İnşaat başladı. Aralık ayı içerisinde santralımız elektrik üretmeye başlayacak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!