Orhan Kemal Roman Armağanı Gürsel Korat’ın oldu

Güncelleme Tarihi:

Orhan Kemal Roman Armağanı Gürsel Korat’ın oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 21:18

2017 yılı 46. Orhan Kemal Roman Armağanı, Gürsel Korat’ın Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan ‘Unutkan Ayna’ isimli romanına verildi.

Haberin Devamı

Turhan Günay, M. Nuri Gültekin, Erendiz Atasü, Çimen Günay Erkol, Handan İnci, Yiğit Bener ve Nazım K. Öğütçü’den oluşan seçiciler kurulu yaptığı açıklamada:

“Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu, tutuklu üyemiz Turhan Günay’ın yokluğunun acısını duyarak toplanmış, Turhan Günay’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını dileyerek; Gürsel Korat’ın ‘Unutkan Ayna’ romanını, 1. Dünya Savaşı yıllarının çatışmalı koşullarındaki bir Anadolu kentinde mülk bölüşümü, cinayetler ve yerel halkın siyasi otoriteyle ilişkisi gibi pek çok olayı ustaca bir kurguyla birleştirmesi, bu zor zamanlarda aşk, dostluk ve dayanışma gibi insani duyguları derinlikli bir şekilde işlemesi ve yaşadığımız döneme ilişkin uyarılar taşıması nedeniyle 2017 yılı, 46’ncı Orhan Kemal Roman Armağanı’na değer görmüştür” dedi. Gürsel Korat, ödülünü 2 Haziran Cuma günü, İstanbul, Beyazıt’ta bulunan Orhan Kemal Kütüphanesi-Konferans Salonu’nda, Saat10.30 da yapılacak Orhan Kemal’i anma töreninde alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!