Orhan Gencebay'ın reklâmını yaptığı konut projesinin sahiplerine 'dolandırıcılık' davası

Güncelleme Tarihi:

Orhan Gencebayın reklâmını yaptığı konut projesinin sahiplerine dolandırıcılık davası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 20:22

SANATÇI Orhan Gencebay’ın reklâm yüzü olduğu bin 600 daireli Samsun Towers projesini üstlenen firmanın ortakları, müteahhitleri ve pazarlayan bir kişi hakkında ‘dolandırıcılık’ davası açıldı. Mayıs 2012’de tanıtımı yapılan projede maket üzerinde satışı yapılan kimi dairelerin arsanın dahi ortada olmadığı öne sürülüyor. 6 yıldan 21 yıla varan sürelerde hapisle yargılanmaları istenen sanıklar ise, soruşturma aşamasında verdikleri ifadelerde suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında 6 isim sanık  olarak yer alıyor. Anılan isimler arasında Samsun Towers projesini

Orhan Gencebayın reklâmını yaptığı konut projesinin sahiplerine dolandırıcılık davası

üstelenen Er-Sa İnşaat’ın ortağı Helim Kurt (50), Yusuf Kurt (43) kardeşler, İstanbul İl Özel İdaresi’nde üç yıl öncesine kadar personel daire başkanı olarak görev yapan Bilal Demir (59) ile, projenin müteahhitti olarak para toplayan Osman Görgülü (38), Enis Görgülü (34) kardeşler ile Umut Berkay Bilgiç yer aldı.

‘NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK’ SUÇLAMASI

Dava; maket projeden ev satın alan kişilerin, aradan 5 yıl geçmiş olmasına karşın evlerini alamamaları sonrası savcılığa yapılan suç duyurusu nedeni ile açıldı. Ev alan üç kişi adına açılan davanın iddianamesine göre sanıklar ‘Nitelikli dolandırıcılık’ yapmakla suçlanıyor. İddianamede her bir sanığın 6 yıldan 21 yıla varan sürede hapis cezası ile yargılanmaları talep edildi. 

Haberin Devamı

PAZARLAMAYI DAİRE BAŞKANI YAPTI

İddianameye göre, davacılara dairelerin pazarlamasını, o dönem İstanbul İl Özel İdare’de görev yapan Bilal Demir yaptı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İsmail Kocaoğlu’nun imzasını taşıyan iddianameye göre Bilal Demir dairelerin pazarlamasını makam odasında yaptı. Dava dosyasına giren belgelere göre Demir, söz konusu projeden, vali yardımcıları, hakim-savcılar ve emniyet mensuplarının da yer aldığı bilgisini paylaştı. Yine Demir'in, projenin imarı ile ilgili işlemlerin de Esenyurt Belediyesi’nde hızla yapıldığı yönündeki sözleri dosyada yer aldı.

LÜKS OTOMOBİL ALDILAR

Projeden ev almak isteyenlerin bir bölümü müteahhit firmaya yönlendirildi. Hakkında çok sayıda dolandırıcılık davası açılan B O Gayrimenkul Yatırım'ın sahibi Osman Görgülü’nün, ev sahibi

Orhan Gencebayın reklâmını yaptığı konut projesinin sahiplerine dolandırıcılık davası
 olmak isteyenlerin yatırdıkları paralarla çok sayıda lüks otomobil aldığı bilgisi dava dosyasında yer aldı. Dosyada yer alan belgelere göre, Florya’daki B. Otomotiv’den, aralarında Ferrari, Maserati, Porche gibi lüks markaların da olduğu 15 otomobil bir milyon 530 bin Euro’ya alındı.

Haberin Devamı

GÖRGÜLÜ ORTADAN KAYBOLDU
Ev sahipleri dairelerin teslimini beklerken müteahhit firma yetkilileri ortadan kayboldu. Bir süre sonra da ev sahiplerine, mevcut projenin yanındaki bir arsadan ev verileceği söylendi. Ancak söz konusu arsanın da başka isimlerinin üzerine geçirildiği bilgisi dava dosyasında yer aldı.

ÇOK SAYIDA GURBETÇİ DE MAĞDUR
Beş yıl önce ev sahibi olmak için ödeme yapan kişiler arasında, yurtdışında yaşayan çok sayıda gurbetçinin de olduğu anlaşıldı. Sanıklar ise dava dosyasında yer alan savunmalarında, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.  15 Mayıs’ta yapılan ilk duruşmaya sanıklar katılmazken, mahkeme bir sonraki celse için Temmuz ayına gün verdi.

Haberin Devamı

AV. NOYAN: MAKAMINI KULLANDI

Bir kısım davacı adına dosyaya bakan Av. Özgür Noyan konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bilal Demir, İstanbul İl Özel İdaresinde daire başkanı olarak

Orhan Gencebayın reklâmını yaptığı konut projesinin sahiplerine dolandırıcılık davası

görev yapmaktaydı. Yapmış olduğu kamu görevini ve makamını kullanarak insanları Esenyurt’ta bulunan projelere yönlendirdi.

Bu projelerde çoğu kamu görevlisi halen yüzlerce insan mağdur durumda… Projeleri yapacak diye insanları yönlendirdiği müteahhit Osman Görgülü ise piyasanın ‘Ferrari Osman’ lakabı ile tanıdığı bir dolandırıcı çıktı. Ortada ne daire ve ne arsa. Mağdur edilenler arasında yer alan kimi kamu görevlileri de, isimleri gündeme gelmesin diye endişe ediyor. Ağır ceza mahkemesinden bu kişiler hakkında hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Orhan Gencebayın reklâmını yaptığı konut projesinin sahiplerine dolandırıcılık davası

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!