Orhan Gencebay: Tarkan, Türk Sanat Müziğini Sevdirecek

Güncelleme Tarihi:

Orhan Gencebay: Tarkan, Türk Sanat Müziğini Sevdirecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 16:23

Usta şarkıcı Orhan Gencebay, hayat arkadaşı Sevim Emre ile yemek çıkışı görüntülendi. Gencebay, “Tarkan, Türk Sanat Müziğini sevdirecek.” diye konuştu. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Şiddetli gribal enfeksiyon rahatsızlığı olduğunu dile getirip, gazetecilerden müsaade isteyen usta sanatçı, MESAM toplantısıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Arif Sağ'ın Tarkan ile ilgili yaptığı açıklamanın detaylarını soran muhabirlere yanıt veren Gencebay, "Arif Bey'i görmedim, Tarkan için ne söylediğini bilmiyorum. MESAM genel kurul oldu, daha iyi olacak" dedi.

Tarkan'ın çıkardığı, "Ahde Vefa" albümü içinde yorumda bulunan sanatçı, "Tarkan'nın albümünü dinledim, çok beğendim. Kendisini tebrik ediyorum, Türk sanat müziği okuması çok önemli. Türk sanat müziği, bizim değerlerimizin başında gelen en büyük yapıdır. Tarkan gibi bir sanatçının okuması, Türk sanat müziğine olan ilgiyi daha çok sevdirecektir" diyerek oradan ayrıldı.

Orhan Gencebay kimdir

Haberin Devamı

Orhan Gencebay kimdir?

Orhan Kencebay ya da bilinen sahne ismi ile Orhan Gencebay, 4 Ağustos 1944 yılında Samsun’da dünyaya geldi. Müziğe 6 yaşında, Rus konservatuvarı mezunu ve aslen Kırım göçmeni eski bir opera sanatçısı olan klasik batı müzisyeni Emin Tarakçı'dan keman ve mandolin dersleri alarak başladı. 7 yaşında bağlama ve Türk halk müziği dersleri almaya başladı. 10 yaşında ilk beste çalışması olan Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı. 13 yaşında Türk Sanat Müziği ve tambur eğitimi almaya başladı. Ortaokul ve lise yıllarında Samsun, Edirne ve İstanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çaldı. Samsun ve İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğunu yaptı. Kendi açtığı müzik dershanelerinde öğretmenlik yaptı. Çocukluk yıllarında en çok etkilendiği kişi zamanının bağlama üstadı Bayram Aracı'ydı. Gencebay'a o yıllarda bu nedenle küçük Bayram diyorlardı.

 

BAKMADAN GEÇME!