Orhan Birdal Erzincan AK Parti ‘Den Aday Adaylığını Açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Orhan Birdal Erzincan AK Parti ‘Den Aday Adaylığını Açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 16:14

ORHAN BİRDAL ERZİNCANDAN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Eski Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimler için Erzincan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) milletvekili aday adaylığını açıkladı.
36 yıl boyunca kamu görevinde ki başarılı çalışmalarının ardından görevinden istifa eden Birdal, havacılık sektöründeki göstermiş olduğu büyüme başarısını Erzincan’da da göstermeyi bir vazife bilerek hizmet edeceğini belirtti.
Türkiye’de ki havacılık sektörünü bir dünya markası yaparak başarıya damga vuran Birdal, bu başarılarını başta Erzincan olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet etmek amacıyla göstereceğini ifade ederek, aday adaylığı başvurusunda yapmış olduğu açıklamada şu görüşlerde bulundu:” 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem genel seçimleri sonrasında Türkiye’de hükümet kurulma konusunda yaşanan sıkıntıların neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu erken seçim kararı neticesinde 26. Dönem milletvekilliği genel seçimleri yapılması için start verilmiş bulunuyor.
1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için bende ilimden doğduğum, yaşadığım, uzun süre görev yaptığım yer olan Erzincan’dan aday adaylığı için müracaat ettim. 2 gün önce 36 yılı devlet görevi olmak üzere toplam 39 yıllık çalışma hayatını sonlandırarak istifamı verdim. Bugün de il başkanlığımıza gelerek AK Partiden Erzincan Milletvekili aday adayı olarak kaydımı yaptırdım.
Tabi seçim tamamen milletimizin teveccühüne bağlı olan bir şey. Bu bir süreçtir. Çok kısa zaman önce bir seçim yaşanmış olmasına rağmen Türkiye’de ortaya çıkan şartlar doğrultusunda yeni bir seçim yapma ihtiyacı hasıl olduğundan bu seçim içinde sanki yeniden Türkiye’de genel bir seçim yapılıyormuş gibi aynı seçim atmosferini yaşayacağız.
Biz ülkemize ve özellikle Erzincan’ımıza hizmet etme noktasında kararlıyız, istekliyiz. Buna bilgi birikimimiz var. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz görevler itibariyle bu görevi de yerine getireceğimize dair inancımız var. Bu inanç ile aday adaylığı için müracaat ettik. Niyetimiz hayır inşallah akıbetimiz de hayır olur. Bütün aday adayı arkadaşlara sadece AK partiden değil tüm partilerden müracaat edecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum. Neticenin öncelikle ülkemiz ve Erzincan için hayırlar getirmesini Cenab’ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Şu sıralarda ülkemiz dar bir geçitten geçiyor. Bu dar geçitten sağ selim geçirecek bir hükümete acilen ihtiyacımız var. Bunun için zaten erken seçim kararı alındı. İnşallah bu seçim neticesinde Türkiye’de AK Partimiz tek başına iktidara gelerek yarım kaldığı yerden, daha önce mola verdiği yerden hizmetlerine devam edecek. Ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkmaya hızla devam edecek.
Bu zamana kadar yapılan AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlatmaya gerek yok. Hepsi milletimizin gözü önünde cereyan eden hizmetler. Biz bu hizmetlerin bir kısmının bizatihi içinde yer aldık. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızı yapan değerli hemşerimiz Binali Yıldırım’ın bakanlığında biz de havacılık sektöründe havacılık ile ilgili her türlü çalışmayı yaptık.
Türkiye’de havacılığı 2003 yılına nazaran 2014 yılı sonunda 5,5 kat büyütme başarısını elde ettik. Bu AK Parti hükümetlerinin şuan ki Cumhurbaşkanımız, daha önce ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve 3 dönem bakanlık yapan Binali Yıldırım’ın koordinasyonun da ve bizlerinde çalışmalarıyla Türkiye özellikle ulaşımda ve diğer hizmet dallarında bugün ki noktaya geldi. Bunu daha ilerilere götürmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu düşünceyle aday olduk. “ diye konuştu.
ORHAN BİRDAL KİMDİR?
Orhan Birdal, 1958 yılında Erzincan’ın Kemah İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1980 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulundan mezun olan Birdal, 1990 yılında ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisansını tamamladı.
Birdal, memuriyet hayatına 1976 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumunda başladı. 1982 yılında DHMİ bünyesinde Atatürk Havalimanı’nda Hava Trafik Kontrolörü olarak havacılık sektörüyle tanışan Orhan Birdal, daha sonra sırasıyla Erzincan’da Hava Trafik Kontrolörü ve Havaalanı Müdürlüğü, Nevşehir Kapadokya, Trabzon ile İzmir Adnan Menderes Havalimanları Başmüdürlüğü görevlerinin ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İşletme Daire Başkanlığı görevinde bulundu.
2003 yılında DHMİ Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan Birdal, 2007 yılından bu yana DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmekteydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!