Organlarıyla nakil bekleyen hastalara umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Organlarıyla nakil bekleyen hastalara umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 15:55

Organlarıyla nakil bekleyen hastalara umut oldu

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE'de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 82 yaşındaki H.A.'nın karaciğeri ve iki böbreği 4 kızı ve 3 oğlunun onayıyla bağışlandı. Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, H.A.'nın organlarının İstanbul Bölge Koordinasyon Merkezi'nden gelen ekip tarafından alınarak nakil bekleyen hastalara ulaştırıldığını söyledi.

Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde tedavi gören H.A.’nın 15 Kasım günü beyin ölümünün gerçekleş. Hastanın gözetimini sağlayan anestezi ve reanimasyon yoğun bakım ünitesi sorumlu hekimi ve hastane organ nakil koordinatörü tarafından ailesine organ bağışı konusunda bilgi verildi. H.A.’nın 4 kızı ve 3 oğlunun onayı ile karaciğeri ve iki böbreği bağışlanarak organ bekleyen hastalara umut oldu. İstanbul Bölge Koordinasyon Merkezinin koordinasyonu ile gelen ekip tarafından alınan organlar nakil bekleyen hastalara ulaştırıldı.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu organ bağışına dikkat çekerek, "Organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, son dönemde organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Vefat eden hastamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kendi acılarını bir kenara bırakıp, organ bekleyen hastalara umut olan yakınlarınabu ulvi hareketlerinden dolayı şahsım ve İl Sağlık Müdürlüğüm adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Rızvan Orhan da bağışta bulunan aileyle görüşerek, "Babanızın hayat verdiği hastaları düşündüğünüzde ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız, umutla bekleyen hastalara ışık oldunuz”  diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!