Organları üç hastaya umut oldu

Güncelleme Tarihi:

Organları üç hastaya umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 19:48

İZMİR Ödemiş İlçesi'nde, geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 75 yaşındaki Sevin Gülez'in bağışlanan organları üç hasta için umut oldu.

Haberin Devamı

Ödemiş'teki evinde fenalaşan Sevin Gülez, geçen 30 Kasım'da Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi süren Gülez'in dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Gülez'in organlarının, nakil bekleyen hastaları yeniden hayata bağlaması için bağışlama kararı aldı. Ailenin kararının ardından Ödemiş Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü durumu Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'ne bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahsis edilen askeri uçakla İstanbul'dan İzmir'e gelen ekipler, buradan da karayoluyla Ödemiş'e ulaşarak Gülez'in böbrekleri ve karaciğerini yapılan operasyonla aldı. Gülez'den alınan böbreklerden biri Antalya Medical Park Hastanesi'ne, diğer böbreği ile karaciğeri ise İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne uçakla gönderildi.
Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ziya Yurdakonar, Sevin Gülez'in yakınlarının örnek bir davranış sergilediğini belirtip, teşekkür etti, "Bu durumun herkese örnek olmalı. Tüm vatandaşlarımız organ bağışına davet ediyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!