Organize iş

Güncelleme Tarihi:

Organize iş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 23:28

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a saldıran Murat Şahin’in sabah saat 09.00 sıralarında adliyeye geldiği ve 8 buçuk saat boyunca saldırı için fırsat kolladığı ortaya çıktı. Murat Şahin’in biri olayı azmettirdiği diğeri de gözcülük yaptığı öne sürülen iki arkadaşı da gözaltına alındı. İstanbul Emniyeti, Dündar’a özel koruma ekibi tahsis etti.

Haberin Devamı

GAZETECİLER Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı duruşmaya ara verildiği sırada Çağlayan Adliyesi önünde Dündar’a silahlı saldırıda bulunan 40 yaşındaki Murat Şahin için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı 24 saat ek gözetim süresi verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde bulunan, Sivas nüfusuna kayıtlı İstanbul doğumlu Şahin’in Can Dündar’ı sevmediğini, ders vermek amacıyla eylemi bireysel olarak gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü.

YARALAMA, HAKARET, KAPKAÇ, TEHDİT
“İsteseydim öldürürdüm, ama korkutmak için bacağına sıktım” dediği belirtilen Şahin’in 4 üvey ve 5 öz olmak üzere 9 kardeşi bulunuyor. Evli ve bir kız çocuk sahibi olduğu, Gaziosmanpaşa’da ikamet ettiği ve tekstil sektöründe çalıştığı öğrenilen Şahin’in 2011’de ‘kasten yaralama’, aynı yıl ‘tehdit ve hakaret’, 2014 yılı içerisinde ise ‘kapkaç’tan suç kaydının bulunduğu, hakkında bir kaç kez gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Daha önce tekstilde çalışan Şahin’in bir ay öncesine kadar ağabeyine ait yangın merdiveni yapan şirketinde çalıştığı, bir ay önce ayrıldığı ve işsiz olduğu belirtildi.

BÜTÜN KAMERALAR İNCELENDİ
Adliye sarayı ve çevresinde tüm kamera kayıtlarını inceleyen polis, Şahin’in sabah 09.00 sıralarında bölgeye geldiğini ve saldırının olduğu 17.20’ye kadar zaman geçirdiğini belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Şahin’in saldırıda gözcülük yapan bir arkadaşı ile saldırıyı azmettirdiği öne sürülen başka bir arkadaşını gözaltına aldı. Gözcü olarak gözaltına alınan kişinin Dündar’ı takip ettiği, bahçeye çıkınca Şahin’i arayarak harekete geçirdiği belirlendi. Polis, Şahin’in eşinin de arasında bulunduğu yakın çevresinden 20 kişinin bilgisine başvurdu. Olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için görevlendirilen özel ekibin araştırmalarını sürdürdüğü belirtildi. Şahin’in olayda kullandığı tabancanın 9 mm çaplı Beretta Parabellum’u nereden ve kimden aldığı araştırılıyor.

DÜNDAR İÇİN YENİ KORUMA EKİBİ
Polis, Can Dündar’a yönelik saldırı sırasında emniyetten verilen yakın korumasının yakınında olduğunu, olaya müdahale eden polislerden birinin de bu koruma olduğunu bildirildi. İstanbul Emniyeti saldırının ardından Dündar’ın yakın korumasına ek olarak 3 kişilik özel koruma ekibi tahsis etti. 

BAKMADAN GEÇME!