Organik tarımda 30'uncu sıradayız

Güncelleme Tarihi:

Organik tarımda 30uncu sıradayız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 15:35

Organik tarımda 30'uncu sıradayız

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetim kurulu üyesi, ziraat mühendisi Enis Hekimoğlu, Türkiye’nin dünyada organik tarım üretim alanına sahip ülkeler arasında 30’uncu sırada olduğunu söyledi.
Türkiye'nin organik tarım potansiyelini değerlendiren Hekimoğlu, ''Dünyadaki talep organik ürünler üzerinde yoğunlaşıyor. Bunu Berlin Fuarı ve hal ziyaretlerimizde bir kez daha tespit ettik. Dünya genelinde organik ürün tüketimi hızla artıyor. Yalnızca Almanya’nın organik tarım ürünleri ithalatı 10 milyar doları aştı" dedi.
Konvansiyonel yöntemlerin, toprağı verimsizleştiren klasik kimyevi gübreler ve ilaçların yer altı sularına kadar işleyip ekosistemi olumsuz etkilediğinii anlatarak, şöyle devam etti: 
''Organik tarım, konvansiyonele göre yüzde 30 daha fazla iş gücü sağlamaktadır. 2014'te dünyada 172 ülkede 44 milyon hektar alanda 2.3 milyon organik üretici tarafından organik tarım yapıldı. Bu yıl itibariyle de dünya organik tarım ticaretine konu olan değer 80 milyar dolar. Organik tarım tüm canlılara ve çevreye dost üretim sistemlerini içeren yetiştiricilikte insana ve çevreye zararlı suni kimyevi gübrelerin tarım ilaçlarının kullanılmadığı bir tarım yöntemidir'."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!