Organik eğlence

Güncelleme Tarihi:

Organik eğlence
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 22:16

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki 10’uncu Organik Tarım ve Yöresel Ürünler Festivali başladı. Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, “Dünyada organik tarım memleketiyiz. Organik tarımda Avrupa’da ilklerdeyiz” dedi.

Haberin Devamı

ORGANİK tarım için yıllar önce pilot bölge seçilen ve 10 bin ton kapasiteyle Türkiye´nin konusundaki en büyük kuruluşu olan Doğan Organik Süt Sığırcılığı İşletmesi´nin de faaliyetini sürdürdüğü Gümüşhane’nin Kelkit İlçesi’nde düzenlenen 10'uncu Organik Tarım ve Yöresel Ürünler Festivali önceki gün başladı. Pazar yerinde düzenlenen etkinliğe Ak Parti Ankara Milletvekili, TBMM İdari Amiri Ahmet Erdoğan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahri Coşkun, Doğan Organik Genel Müdürü Sinan Bilgin, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

ORGANİK TARIM MEMLEKETİ

Festivalde konuşan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, “10'uncusunu düzenlemiş olduğumuz Organik Tarım ve Yöresel ürünler festivalinin temmuzda olmasının ayrı bir önemi var. Dünyada organik tarım memleketinden biriyiz. Organik tarımda Avrupa’da ise ilklerdeyiz. Onun için adını organik tarım ürünleri koyduk. Gurbetçilerimiz bayram sonrası yoğun olduğu bir ortamda, Avrupa'dan Türkiye'nin herhangi bir ilinden gelen hemşerilerimize hem organik tarımı tanıtalım, hem de bu Kelkit'te bu festival eşliğinde eğlence sunmak için bu organizasyonu düzenledik. Amacımız Kelkit'i en iyi şekilde tanıtmak” dedi.

Haberin Devamı

Organik eğlence

Organik Tarım ve Yöresel Ürünler Festivali’nde yöresel halk ozanları ve âşıklar sahne aldı. Âşıkların atışmalarının ilgiyle izlendiği gecede bazı ozanlar da 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şiirlerini okudu. Etkinlik daha sonra sanatçı Mustafa Ceceli konseriyle devam etti.

Organik eğlence

BİRLİK İÇİN FESTİVAL

Festivallerin amacının sadece müzik ve eğlence olmadığını ve bu tür organizasyonlarla birlik ve beraberliğin pekiştiğini vurgulayan Yılmaz şöyle devam etti: “Kelkit unutulmasın istiyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi göstermek için bu festivali yaptık. İnşallah birliğimizi de 15 Temmuz'da göstermiş olduğumuz gibi bütün günlerde göstereceğiz. Yakında 15 Temmuz etkinliklerimiz başlayacak.”

Haberin Devamı

Organik eğlence

120 AİLEYE İSTİHDAM

KELKİT’in ülkede organik yem deposu olacak nitelik taşıdığını ifade eden Bilgin şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Kelkit Aydın Doğan’ın memleketi. Aydın beyin başlattığı bu organik tarım projesi bugün Kelkit’te aşağı yukarı 120 ailenin organik tarımla istihdam edilmesini sağlıyor. 120  sözleşmeli çiftçimiz var. Bunlar Kelkit bölgesinde organik yem tarımı yapıyorlar. Burası aslında bu işe de çok uygun. Sulama için çalışmalar yapıldı, göletler oluşturuldu. Kelkit’teki arazilerin çoğu 2017 senesinden sonra sulanabilir hale geldi. Bu da organik yem açısından çok ciddi bir önem arz ediyor.”

Haberin Devamı

Organik eğlence

 

BUZAĞI YARIŞMASINI ‘MELEK’ KAZANDI

 

BU yıl 10’uncusu gerçekleştirilen festival, ‘En iyi buzağıi’ yarışması ile başladı. Yarışmada Hasan Sağlam’ın buzağı ‘Melek’, birinci seçildi. Toplam 32 başvurunun olduğu yarışmada Mehmet Kaya’nın ‘Paşa’ adlı buzağı ikinci, Salih Çelik’in ‘Çınar’ isimli buzağı ise üçüncü oldu.

Organik eğlence

EN BÜYÜK SÜT ÇİFTLİĞİ

KELKİT’te 2003 yılında açılan ve Avrupa´nın alanındaki en büyük tesisleri konumuna gelen Doğan Organik Ürünler AŞ de festivalde stant açtı. Stanta Doğan Organik Ürünler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Ardından davetlilere ‘Yoncadan’ markalı organik ayran ikram edildi. Doğan Organik Genel Müdürü Sinan Bilgin, Kelkit bölgesinde organik tarım ile yöresel kalkınma sağlamak amacıyla kurulan Doğan Organik Süt Hayvancılığı işletmesine verdikleri katkılarından ötürü Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz’a teşekkür belgesi takdim etti. Bilgin, tesisin sürdürülebilir tarım yoluyla kalkınma amacıyla kurulduğunu belirterek, “Doğan Organik olarak 2002’de Kelkit bölgesinde sürdürülebilir tarım yoluyla kalkınma amacıyla kurulduk. 2005 senesinden beri organik süt sağıyoruz. Önceleri sağdığımız sütleri diğer üreticilere satıyorduk ama 2012’den sonra ürüne çevirmeye başladık. 2015’te de ‘Yoncadan’ olarak kendi markamızı yarattık. Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla’da satışlarımız sürüyor. Türkiye’ye yayılmak için çalışmalarımız var” dedi.Bölgede Doğan Organik olarak 2 bin dönüm üzerinde tarım yapıldığını hatırlatan Bilgin, “Kelkit bilindiği üzere bin 400 metrede bir yayla. Burada Doğan Organik olarak 2 bin dönüm üzerinde tarım yapıyoruz. Ayrıca kendi sözleşmeli çiftçilerimizle birlikte 5 bin dönüm üzerinde de yine yem bitkisi tarımı yapıyoruz. Şu anda çiftliğimiz Türkiye’deki en büyük kapasiteli süt çiftliği konumunda. Burayı bir eğitim merkezi olarak da kullanıyoruz, yarattığımız modelin Türkiye’ye yayılması için de çabalarımız var” dedi.

BAKMADAN GEÇME!