Organ bağışına dikkat çekmek için yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Organ bağışına dikkat çekmek için yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 12:28

Organ bağışına dikkat çekmek için yürüdüler

Haberin Devamı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 3-9 Ekim Organ Bağışı Haftası kapsamında, organ bağışına dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.
Konak Meydanı'nda bir araya gelen il ve ilçe sağlık müdürlükleri çalışanları "Organlar toprak olmasın, bedende can bulsun", "Yaşama şansın olmasa bile yaşatma şansın var. Organ bağışına siz de katılın" yazılı pankartlar açtı. "Organ bağışı insanlık görevidir", "Ben organlarımı bağışladım, ya siz?", "Bağışlanan organ filizlenen candır" yazılı dövizler taşıyan grup, İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu'nun katılımıyla, deniz kenarından Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.
ORGAN BAĞIŞINA KAHVE KUPASI
Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantta 'O Ses Türkiye' yarışmacısı aynı zamanda İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörü Müge Genç organlarını bağışladı. Müge Genç'e organ bağış kartını teslim eden Ayhan İzzettinoğlu bir de kahve kupası hediye etti. İzmir'de organ bağışçısı sayısının 30 bine yaklaştığını belirten Ayhan İzzettinoğlu, "İzmir Türkiye'de organ bağışında birinci sırada. Türkiye'de yapılan organ bağışının yüzde 16'sı İzmir'den. Ülkemizde organ bağışının yüzde 75'i canlıdan canlıya bağışla oluyor. Yüzde 25'i ise kadavradan. Avrupa'da bu oran tam tersi, bizim de oranları tersine çevirmemiz gerek. Çünkü canlıdan canlıya sadece böbrek ve karaciğer nakli yapılıyor. Yakınlarımız için bu organlarımızı yaşarken verebiliyoruz. Ancak diğer organlar için kadavradan nakil gerekiyor. Bu nedenle organ bağışına dikkat çekmek için etkinliklerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Timur TARLIĞ/ İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!