Org. Akar ve Fidan Moskova'da

Güncelleme Tarihi:

Org. Akar ve Fidan Moskovada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 18:49

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Rusya’ya kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Hulusi Akar’la birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da Moskova’da olması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasına göre Orgeneral Akar, Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeri Gerasimov’un resmi davetlisi Moskova’ya gitti. 

Org. Akar ve Fidan Moskovada

Akar’ın bu ziyaretinde, TSK’nın DEAŞ’la mücadele kapsamında Suriye’de yürüttüğü “Fırtına Kalkanı” operasyonu ile PYD/YPG’nin durumu öne çıkan konular oldu. Irak’ın Musul kentini DEAŞ’tan temizlemek için yapılan operasyon ve sonrasında yaşanabilecek gelişmeler de dünkü ziyarette gündeme geldi. 

Suriye ordusunun Türk hava unsurlarına karşı hava savunma sistemlerini devreye sokmasından sonra Türk savaş uçaklarının 22 Ekim’den bu yana DEAŞ’a yönelik hava operasyonları gerçekleştirememesi de ziyaretin önemli konu başlıklarından birisi oldu. Türk jetlerinin Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye’nin kuzeyinde hava harekâtlarının yeniden koordinasyonuyla ilgili iki komutanın fikir alış verişinde bulunduğu öğrenildi. 

Haberin Devamı

Org. Akar ve Fidan Moskovada

Akar, DEAŞ’a karşı ÖSO’ya havadan destek verilemediği için, bölgenin DEAŞ’tan temizlenmesinin yavaşladığı, bunun da terör örgütüne avantaj sağladığı mesajını verdi. Akar, Türkiye’nin PYD ile işbirliğine gidilmesini asla kabul etmeyeceğini Rus mevkidaşına bir kez daha hatırlattı.


RUSYA: SINIRDAKİ GELİŞMELER ELE ALINDI

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Akar ile Gerasimov, Suriye krizinin çözümüne yönelik iş birliği, Halep'teki durum, Suriye-Irak sınırındaki gelişmeler ve Musul'u DEAŞ'ten kurtarma operasyona ilişkin görüş alış verişinde bulundu. Görüşmede, Gerasimov, Rusya'nın Halep'teki insani durumu iyileştirmek için aldığı önlemler hakkında bilgi verdi.

Orgeneral Akar ve Rus mevkidaşı Gerasimov, iki ülke Genelkurmay Başkanlıkları arasındaki temasların devam etmesi konusunda ortak bir anlayış da benimsedi.

HAKAN FİDAN SÜRPRİZİ

Bu arda Org. Hulusi Akar’la birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da Moskova’da bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Fidan’ın da gündeme dair konularla ilgili olarak temaslarda bulunduğu tahmin ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!