Ordu'ya turist getirme sözüyle döndüler

Güncelleme Tarihi:

Orduya turist getirme sözüyle döndüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 15:18

Ordu'ya turist getirme sözüyle döndüler

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) desteği ile düzenlenen “Doğu Karadeniz Fam Trip” etkinliği kapsamında Ordu'ya gelen Suudi Arabistan Seyahat Acenteleri ile Tur Operatörleri kentten memnun ayrıldı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun, tanıtım faaliyetleri kapsamında yaptığı davet üzerine kente gelen Suudi Arabistan Seyahat Acenteleri ile Tur Operatörleri Ordu’da düzenlenen programlarla, Ordu’nun tarihi, turistik yerleri başta olmak üzere tüm yönleriyle yerinde görme fırsatı buldu.

İlk olarak Ordu Valiliği'ni ziyaret eden ve Vali Balkanlıoğlu’ndan kentin turizm potansiyeli, turizm destinasyonu ve Ordu hakkında genel bilgiler alan Suudi Arabistan Seyahat Acenteleri ile Tur Operatörleri daha sonra teleferikle Boztepeye çıktı. Yöresel yemekler eşliğinde Ordu’nun doyumsuz güzelliğini izleyen heyet, Çiseli Şelalesi, Haznedaroğlu Konağı, Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesinde bulunan Yason Burnu ve eski Kilise, Bolaman Kalesi ve etrafındaki doğal koyları büyük bir hayranlıkla gezerek, bol bol fotoğraf çekti.

Hedeflerinin '1 Milyon Turist' olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Bu hedefimize en kısa sürede ulaşmak istiyoruz. Bu amaçla tanıtım faaliyetlerimizi bölgemize turist gönderen Körfez ülkelerine yoğunlaştırdık. Sayıları yaklaşık 40'ı bulan tur operatörleri ve turizm şirketlerinin sahiplerini, rehberlerini şehrimize davet ettik’’ dedi.

Hedeflerinin turizmde pastayı büyütmek olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Bizim bu tür faaliyetleri yapmaktaki en büyük hedefimiz pastayı büyütmek. Karadeniz'de bu hareketi daha da geniş bir tabana yayma, daha farklı ülkelere ulaşma çabası içerisindeyiz. Bu hedef doğrultusunda birçok ülkelerden buraya gazeteci ve televizyoncu getirerek bölgemizin güzelliklerini gösteriyoruz. İnşallah pastayı büyüteceğiz. Ordu şehrimiz, sahip olduğu güzellikleri ile turizmde ben de varım diyecektir" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan'da Seyahat Acenteliği yapan Mısırlı Ahmet El Hafiz ise şunları söyledi:

"Teleferikle Boztepe'ye çıktık. Ordu'nun bu kadar sahip olan güzelliklerini görmek için 1 günün yetmeyeceğini tespit ettik. Ordu'nun tabiatını, şelalelerini ve insanlarını çok güzel buldum. Bizi en güzel şekilde ağırlayan başta Valimize ve herkese çok teşekkür ediyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!