Ordu'da “Çemberimde Gül Oya” projesi sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Orduda “Çemberimde Gül Oya” projesi sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 14:00

Ordu'da “Çemberimde Gül Oya” projesi sergisi açıldı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ÇAMAŞ (Ordu), (DHA) -  ORDU'nun Çamaş İlçesi'nde '81 İl 81 Kültür' temalı Türkiye geneli bir E-twinning projesi olan "Çemberimde Gül Oya" sergisi açıldı.

Ordu ve Çamaş İlçesi'ni proje kapsamında Şehit Yıldıray Uygun İlkokulu temsil ediyor. Çamaş Belediye parkında açılan sergi büyük ilgi görüyor. Projede, Ordu kültürü, türküleri ve manileri tanıtılıyor. Her ilin kaybolmaya yüz tutmuş kültürünü yeniden canlandırmayı hedefleyen proje kapsamında geçen ay Türkiye genelinde sergiler açılmıştı. Yurt genelinde illeri gezecek  sergi ile kentin zengin kültürel dokusunun tanıtılmasına, Türkiye’nin farklı kültürel yapıları ile bir araya gelerek kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin yaşatılması, devam ettirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Sergi boyunca kurulan stantlarda öğretmen ve öğrencilerin Ordu'ya ait yöresel kültürü tanıtarak, aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanından katılan diğer proje ortağı okulların stantlarını ziyaret ederek, farklı kültürlere ait birçok değeri tanıma fırsatı yakalayacağı da belirtildi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!