Ordu’da AFAD’dan ‘heyelan bölgelerinden uzaklaşın’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da AFAD’dan ‘heyelan bölgelerinden uzaklaşın’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 17:46

Ordu’da AFAD’dan ‘heyelan bölgelerinden uzaklaşın’ uyarısı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Işık, yarın Ordu genelinde kuvvetli sağanak yağmur beklendiğini, bu nedenle geçen ay 5 kişinin hayatını kaybettiği kentte, heyelan bölgelerinin acilen boşaltılması için ilçe kaymakamlıkları, belediyeleri ve muhtarlıkların SMS yoluyla uyarıldığını söyledi.
AFAD Müdürü Osman Işık, bugünden itibaren Ordu’da güneşli havanın yerini serin ve yağışlı havanın etkisine bırakacağını söyledi. Yarın, sağanak ve gök gürültülü yağışların Ordu çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli beklendiğini belirten Osman Işık,  şunları söyledi:
"Bölgemizde metrekareye 51-100 kilogram yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde 5-7 ve iç kesimlerde 10-12 derece azalması, rüzgarın ise Pazar günü kuzey ve kuzeybatı yönlerden (yıldız ve karayel) kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde saatte 40-70 kilometre eseceği tahmin edilmektedir. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ile tüm muhtarlıkları SMS yolu ile uyardık. Geçen ay Perşembe İlçesi'nde meydana gelen sel ve heyelanda 5 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Geçen Temmuz’da özellikle heyelan olan ve heyelandan etkilenen yerlerden ‘uzaklaşın, evlere girmeyin’ diye uyarıda bulunduk."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!