Ordu'da 400'den fazla mahalle yolu kardan kapandı

Güncelleme Tarihi:

Orduda 400den fazla mahalle yolu kardan kapandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 15:45

Ordu'da 400'den fazla mahalle yolu kardan kapandı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 400'den fazla mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, kar kalınlığının ise il genelinde ortalama 107 santimi bulduğu belirtildi.
Ordu'da geçen haftadan itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle karayolları ve Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri tarafından açılan mahalle yolları dün gece yarısından itibaren yeniden kapandı. 26 bin 378 kilometrelik yol ağına sahip Ordu'da 400'den fazla mahalle yolunun kar nedeniyle kapandığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, 19 ilçenin tamamında 282 araç ve 350 personelle karla mücadele çalışması sürdürüyor. Kapanan yolları açmak için gece-gündüz seferber olan ekipler, tipi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşıyor. Gölköy İlçesi'nde kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu, il genelinde ise ortalama kar kalınlığının da 107 santim olduğu vurgulandı. Son 1 gün içerisinde Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler 11 cenazenin defin işlemine yardımcı olurken, 51 hastayı da sağlık merkezlerine ulaştırdı. Altınordu Belediyesi ekipleri de kent merkezinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yürüttü.
Kar yağışı nedeniyle oluşan arızalardan dolayı il genelinde bazı mahallelere elektrik, telefon ve içme suyu hizmeti verilemediği de belirtildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!