"Ordu Yemekleri" Kitabı Çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ordu Yemekleri Kitabı Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 15:04

"ORDU YEMEKLERİ" KİTABI TANITILDI.

Ordu’nun ilk yemek kitabı olma özelliğini taşıyan “Ordu Yemekleri” adlı kitap çıktı.
Emekli Tarih Öğretmeni, Gazeteci Yazar Aynur Zeren Tan, Ordu yöresi başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nin yöresel ürünlerinin kullanılması ile ortaya çıkmış lezzetli tarifleri barındıran “Ordu Yemekleri” adlı kitabını, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın(ÜTSO) katkıları ile çıkardı.
Kitabın tanıtımına ilişkin Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, “Aynur Tan hanım, Ordu ilinde var olan yemek kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak adına uzun yıllardır yaptığı bir çalışmayı bizimle paylaştı. Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla bizler de kendisine destek olduk. Anne-baba evladı ile övünür biz de değerli hocamızın eseri ile onu milletimize kazandırmış olmak ile övünüyoruz” dedi.
"UNUTULMAYA YÜZ TUTAN YEMEKLERİ BİR ARAYA GETİRMEYE ÇALIŞTIM"
Ünye’nin özellikle çok zengin bir yemek kültürü olduğunu ve bilmediklerini de kitabı hazırlarken öğrendiğini vurgulayan Tan, “Sözlü Tarih Programı yaparken birçok şey öğrendim. Bu yemekleri bizzat yaparken, büyük annelerimizden dinledim. Babaannemin yanında ayrıca laboratuvar gibi bir ortamda yetiştim ve her şeyi ondan öğrendim. Eskiden tarlayı kazacak mısır, pancar, maydanoz ekecek salçasını, nişastasını kendisi yapacak, buğdayı kendisi yetiştirip dövecek bunların olduğu bir ortamda yetiştim. Gerçekten çok emek gerektiren şeylerdi bunlar ve bugünlere gelmemde çok büyük katkısı oldu. Şu anda ise yemek yapmak hiçbir şey değil. Gönül isterdi ki hepsini analım ama olmayan değil, unutulmaya yüz tutan yemekleri bir araya getirmeyi çalıştım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!