Ordu’da Cumhuriyet’in 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da Cumhuriyet’in 92. Yıl Dönümü Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:18

ORDU'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümü Ordu’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Ordu Lisesi önünde düzenlendi. Kutlama törenine, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, Garnizon Komutan Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Baro Başkanı İlhan Kurt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, polis, asker, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümü Kutlama töreninde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
BALKANLIOĞLU: "CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR OLACAKTIR"
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, uluslararası alanda güçlü olmak için birlik ve beraberliği korumanın gerektiğini söyledi. Cumhuriyet sevincinin ebediyen devam etmesi temennisinde bulunan Balkanlıoğlu, "Cumhuriyetimizin sevinç ve coşkusu ebediyen devam etsin. Gücün ve iktidarın halkta olması son derece büyük bir nimettir. Cumhuriyeti bize bahşeden büyüklerimize başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına büyük devlet adamlarımıza, ilk parlamentoya çok teşekkür ediyor, minnet duyuyoruz. Cumhuriyet, bu aziz bayrağımızın, istiklal marşımızın altında ilelebet payidar olacaktır. Nice Cumhuriyet bayramlarını hep birlikte sonsuza kadar kutlamak dileğiyle" dedi.
Programda ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından ödülleri verilirken, "Cumhuriyet" konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yaren Çetinkaya, birinci seçilen "Yaşasın Cumhuriyet" adlı kompozisyonunu, ardından Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berat Gök de, "Bugün" adlı şiiri okudu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programı, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!