Ordu’da AK Parti’den Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da AK Parti’den Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 12:24

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Fatsa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh adliye çıkısında basın açıklaması yaptı. AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiğinden dolayı şahsi olarak adli makamlara suç duyurusunda bulunmak istedik. Bugün bu saat itibariyle her bir arkadaşımız şahsi olarak Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir suç duyurusunda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu 7 seçim kaybetmiş, halen daha kongrelerinde, grup toplantılarında partisi adına hiçbir şey yapamayan, sadece Cumhurbaşkanımızı eleştiren, onun üzerinden giden birisi olarak partinin lideri olmuştur. Kendisi Cumhurbaşkanımıza yapmış olduğu bu hakaretten dolayı bizim her bir şahsımız da bundan etkilenmiştir. Biz de bu etkimizi ortaya koymak için adli makamlara suç duyurusunda bulunduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim partimizin kurucusu ve partimizin lideridir. Kendisi bu makama yüzde 52 oyla geldiği için bu yapılmış hakareti biz millete yapılmış olarak algılıyoruz. Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu bu hakareti kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız milli bilincin ve şuurun ifadesidir, kendisi bu yolda asla yalnız yürümeyecektir. Biz hep birlikte beraber yürüyeceğiz, Cumhurbaşkanımıza desteğimiz her zaman tamdır. Cumhurbaşkanımız şu an Türkiye ortamında bu şekilde gelmesinde büyük emeği vardır. Ben kendisinden Allah razı olsun diyorum ve Cumhurbaşkanımıza desteğimiz her daim sürecektir” dedi.
“SİYASET ÜSLUP VE SEVİYE GEREKTİRİR”
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, “Bugün partili arkadaşlarımızla ve meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bir suç duyurusunda bulunduk. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yapmış olduğu hakaretten dolayı bir suç duyurusunda bulunduk. Umarım bu bütün Türkiye’de dalga dalga yapılan bu suç duyuruları herkese bir defa daha düşünme fırsatı verir. Biz bu üslubu asla kabul etmiyoruz. Bu kişi bir partinin genel başkanı da olsa, bir partili de olsa siyaset seviye gerektirir, siyaset üslup gerektiriyor. Biz siyaseti önce Allah için, sonra millet için yapıyoruz. O sebeple kimsenin kimseyi kırmaması ve hakaret etmemesi, incitmemesi gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan’ı biz Allah için seviyoruz. Bu millete, bu memlekete gerçekten gece gündüz her şeyini ortaya koyarak hizmet etmiş bir insan. Bu vesileyle onu baş tacı yapıyoruz ve bu hakaretlerle asla zayıflamasını fırsat vermiyoruz. Muhalefet elbette ki gereklidir, biz muhalefet istiyoruz ama üslubu düzgün, her zaman çözüm odaklı muhalefet istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu daha bir defa seçim kazanamamış ve artık sayısını bile sayamadığımız adedince seçim kazanmış Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek ‘diktatör’ diyor, üslubunu bozarak daha da ileriye gidiyor. Recep Tayyip Erdoğan bu milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanıdır. Türkiye’de ilk defa seçimle gelen bir Cumhurbaşkanıdır. Recep Tayyip Erdoğan’a da ona destek veren bu millete herkes saygı duymak zorundadır. Dolayısıyla saygı üzerine kurulu, anlayış üzerine kurulu bir siyaset istiyoruz. Bu vesileyle bugün biz arkadaşlarımızla Fatsa’da ama Türkiye’nin her tarafında Sayın Kılıçdaroğlu için bu suç duyurusu yapılacaktır. İnşallah onlar da başını önüne koyup acaba ‘biz ne yapıyoruz’ diyerek millet için inşallah bundan sonra siyaset yapacaklardır” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE SEVGİ DİLİNİN HAKİM OLMASINI, NEFRET DİLİNDEN VAZGEÇİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Çoruh da aynı duyguları paylaştığını ifade ederek, “Şunun bilinmesini istiyoruz, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinde düzenlenmiş bir cezai yaptırıma tabi tutulmuş bir suçtur. Ceza Kanunu anlamında incelendiğinde Cumhurbaşkanı’nın manevi şahsı ile alakalı kendi şahsiyeti ile alakalı gibi gözükse de bildiğiniz üzere en son seçimde Cumhurbaşkanı’nı halkın seçtiği için yani bizler seçtiğimiz için ona yapılan her türlü hakaret veya ona karşı yapılan her türlü suç için bizim de şikayet hakkımız olduğunu düşünüyorum. Çünkü Cumhurbaşkanı yeni Türkiye ile birlikte artık bizi temsil etmektedir. Dolayısıyla bizde bugün bu bilinçle bu duygularla tüm arkadaşlarımızla birlikte şikayetimizi yaptık. Biz artık Türkiye’de sevgi dilinin hakim olmasını ve nefret dilinden vazgeçilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Suç duyurusuna Fatsa Belediyesi Meclis üyeleri de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!