Ordu’da 5 İlçede Eğitime Kar Engeli

Güncelleme Tarihi:

Ordu’da 5 İlçede Eğitime Kar Engeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 12:55

ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ŞABAN KARATAŞ, ORDU'DA 2 İLÇENİN TAMAMINDA, 3 İLÇENİN DE BAZI OKULLARINDA EĞİTİME BUGÜN İTİBARİ İLE ARA VERİLDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Ordu’da yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması sebebiyle Çamaş ve Gürgentepe ilçelerinin tamamında, Akkuş, İkizce ve Kabadüz ilçelerinde de bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı sebebi ile bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildiğini söyledi. Tatil edilen okullar hakkında bilgiler veren Karataş, "Ordu’da eğitimin yüzde 30’na yakını taşımalı sistemle yapılıyor. Yoğun kar yağışı sebebi ile taşımalı sistemde aksamalar olan alanlarda okullarımızı tatil ettik. İlçe kurullarının aldığı kararlarla bugün, Akkuş ilçesinde bulunan İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç ilçe genelindeki tüm okullarda, Çamaş ve Gürgentepe ilçelerinin tamamında, İkizce ilçemizin Devecik, Kaynartaş, Şenbolluk ve Yoğunoluk mahallelerinde ve Kabadüz ilçemizde de Derinçay Ortaokulu’nda yoğun kar yağışı sebebi ile eğitime bugün için ara verildi" dedi.
"YÜRÜME MESAFESİNDEKİ OKULLARIN AÇIK KALMASI ÖNEMLİ"
Yürüme mesafesinde olan okulların açık kalmasını istediklerini dile getiren Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, "Kış aylarında yoğun kar yağışları sebebi ile taşımalı eğitimlerde aksayan bölgelerde okullar tatil edilebilir. Bunun dışında yürüme mesafesindeki okullarımızın çok ağır şartlar olmadığı sürece açık kalmasını sağlamaya çalışacağız. Çünkü okullar açık olduğunda öğrenciler okulda vakit geçireceklerdir. Ders yapılabilecek sayı olmasa bile okullarımızda farklı faaliyetler gerçekleştirilerek boşluğun değerli geçirilmesi sağlanacaktır. Tatil edilen okullarda da devamsızlık sıkıntısı çeken öğrencilerin endişelenmemesi gerekiyor, okulların tatil edildiği günler öğrencilerimiz izinli sayılacaklardır" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!