"Orası soyunma odası değil"

Güncelleme Tarihi:

Orası soyunma odası değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 13:04

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, izlemeye gittiği Gaziantepspor- Sanica Boru Elazığspor futbol maçı devre arasında Gaziantepspor'un soyunma odasına girerek, futbolculara prim verdiği iddiasını yalanlamıştı. Bugün, Şahin'in futbolcuların soyunma odasının tam girişinde olduğunu sırada çekildiği iddia edilen fotoğraflar yayınlandı. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, fotoğrafların soyunma odası kapısında değil, stat binası içinde, bekleme salonuna gidilen koridorda çekilmiş olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Hürriyet'in yeni ortaya çıkan fotoğraflarla ilgili sorusuna karşılık, Bakan Şahin'in soyunma odasına gitmediğine ilişkin açıklamasını tekrarladı ve şu resmi açıklamayı yaptı; "Sayın Bakan gerekli açıklamayı yaptı. Ayrıca Gaziantepspor'un yeni teknik direktörü Sergen Yalçın da bir açıklama yaptı. Durum Sergen Yalçın'ın açıklamasındaki gibidir. Yeni bir açıklama yapmaya gerek görülmemektedir."

İDDİA NEYDİ?

Sanica Boru Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, "Bakan devre arası soyunma odasına girip, 500 bin lira prim sözü verince, ikinci yarı maçı kaybettik" iddiasında bulunmuş, Bakan Şahin ise bunun üzerine yaptığı açıklamada soyunma odasına girmediği söylemişti. Ancak ardından, Bakan Şahin soyunma odasının tam kapısından girerken çekildiği öne sürülen fotoğraflar ortaya çıkmıştı.

SERGEN YALÇIN'IN AÇIKLAMASI

Gaziantepspor'da Bülent Uygun'un ayrılmasıyla boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın da konuşla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Görev aldığımız ilk müsabaka olan Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasının devre arasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve Gaziantep Milletvekilimiz olan Sayın Fatma Şahin büyük bir nezaket örneği göstererek tarafıma bizzat hayırlı olsun demek için stadyumda oyuncuların soyunma odasından tamamen ayrı Teknik Direktör odasına teşrif etmiş ve iyi dileklerde bulunmuşlar, akabinde hiçbir oyuncu ile irtibata dahi geçmeden protokol tribündeki yerlerini almışlardır. Söz konusu görüşmede Sayın Bakanımız kesinlikle takıma ne bir prim açıklamış, ne de galibiyet için bir söz vermiştir. İlk maçımızda elde ettiğimiz ve bizim için son derece önemli olan Sanica Boru Elazığspor maçı galibiyetine bu şekilde gölge düşürmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Unutulmamalıdır ki; Elazığsporda tıpkı Gaziantepspor gibi bu ülkenin güzide takımlarından olup bu şekilde haksız ve yanlış yakıştırmalar Sanica Boru Elazığspor camiasına da saygısızlık anlamına gelmektedir. Başta oyuncularımız ve ekibim olmak üzere tüm camiamızın kenetlenerek elde ettiği bu galibiyetin değeri hiçbir maddi unsurla ölçülemez."

'FOTOĞRAF KORİDORDAN'

İsmlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer ise Bakan Şahin'i soyunma odasının kapısında gösterdiği öne sürülen fotoğrafın, stat binası içinde, bekleme salonuna gidilen koridorda çekilmiş olduğunu, Bakan Şahin'in soyunma odasına gitmediği gibi, koridorda da herhangi bir futbolcuyu görmediğini vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!