Oran’da yine köpek katliamı

Güncelleme Tarihi:

Oran’da yine köpek katliamı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2010 00:00

Oran Sitesi ODTÜ Ormanları girişinde beş köpekle üç tilki zehirli tavuk etiyle katledildi. Sabah koşusuna çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da vahşete tanık olurken, belediye yetkililerine konuyla ilgilenin talimatı verdi.

Haberin Devamı

ORAN Sitesi ODTÜ Ormanları 4 nolu girişte sabah saatlerinde zehirli tavuk etiyle gerçekleştirilen köpek katliamı hayvansever vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Her sabah spor yapmak için ormana geldiğini belirten Muhibe Özçelik, tanık olduğu katliamı şu şekilde anlattı:
“Uzun yıllardır sabah erken saatlerde ormana gelir spor yaparım. Sabah saatlerinde orman tenha olduğu için köpekler beni koruma iç güdüsüyle yürüyüş yaparken bana eşlik ederdi. Onlar benim koruyucumdu. Perşembe günü de yürüyüş yapmak için ormana geldiğimde köpeklerin her birinin ormanın içinde dağılmış olduğunu fark ettim. 5 köpek 3 tilkiyi ölü olarak buldum. Önlerinde tavuk parçaları vardı. Zehirlenmiş olduklarını düşündüm. Burada spor yapan diğer hayvansever arkadaşlarımla Çankaya Belediyesi yetkililerine haber verdim. Hepsini kucaklayarak bir yerde topladık zehirli etleri de poşetlere koyduk. Kim bu dehşeti vicdanı sızlamadan yapar anlamıyorum”.
Baykal: Bu bir vahşet
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve beraberindekilerin saat 7.00 sularında koşu yoluna geldiğini belirten vatandaşlar olayı şu şekilde anlattı: ”Baykal, Yılmaz Ateş ve beraberindekilerle spor yapmak için koşu yoluna geldiğinde kendisine olayı anlattık. Baykal, gördüğü manzarayı vahşet olarak değerlendirirken olayı ilgili yerlere bildireceği açıklamasını yaptı.
Tehdit telefonu
Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Alparslan İnan da şunları söyledi: “Mühye’deki barınağımızda 2500 hayvan ve 6 veteriner hekim var. Hayvanlarımızın her zaman bakımlarını yapıyor, kısırlaştırıyoruz. Sokakta gönüllüler tarafından bakılan hayvanlarımızı da aynı şekilde kısırlaştırıyor, aşılarını ve her türlü bakımlarını yaptıktan sonra gönüllüler tarafından bakıldığı yerlere bırakıyoruz. ODTÜ Ormanları da bu yerlerden birisiydi. Burada spor yapan pek çok insan var. Kimi vatandaşlarımız etleriyle bu köpekleri beslerken kimileride ısırılmak endişesiyle korkuyor. Son üç aydır tehdit telefonları alıyorduk. “Siz zehirleyin yoksa biz zehirleriz “şeklinde. Kesin bir şey söylemek mümkün olmasa da vatandaşlar tarafından bu katliamın gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Hayvanlarımızı ve etleri otopsi için Etlik Araştırma Hastanesi’ne göndereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!