"Orada Duruverseydi Zaman" 15 Ağustos'ta Datça'da

Güncelleme Tarihi:

Orada Duruverseydi Zaman 15 Ağustosta Datçada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 13:59

"Orada Duruverseydi Zaman" 15 Ağustos'ta Datça'da

Haberin Devamı

SANATÇI Pınar Ayhan, tek kişilik gösterisi "Orada Duruverseydi Zaman" ile bu kez de oyunculuğu deneyimledi. Gösteri, "Keşke orada duruverseydi zaman" dedirtecek kadar güzel anların yaşandığı hikayeleri  ve "İyi ki geçmişte kalmış" dedirtecek hüzünlü hatıraları anlatıyor.

2000 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden ve uzun yıllar TRT'de program sunuculuğu yapan sanatçı Pınar Ayhan, tek kişilik gösterisi "Orada Duruverseydi Zaman" ile bu kez de oyunculuğu deneyimledi. Müzikal belgesel tadındaki gösteri izleyenleri hiç tanımadığı kişilerle ya da

adını duyduğu kahramanların farklı yönleri ile tanıştıracak. Gösteri, "Keşke orada duruverseydi zaman" dedirtecek kadar güzel anların yaşandığı hikayeleri  ve “İyi ki geçmişte kalmış" dedirtecek hüzünlü hatıraları anlatıyor. Masalsı anlatımın yanısıra müzik ve her biri birer tarihi belge niteliğindeki fotoğraflar oyunu görsel ve işitsel bir şölene dönüşüyor. Projeyi farklı kılan ise tarih sayfalarında dipnot olarak kalan ancak öğrenildiğinde dönemin ruhunu kavramamızı sağlayan hikâyeler. Çanakkale Savaşı, Karadeniz Vapuru, Özsoy Operası ve Köy Enstitüleri'ne ilişkin insan öykülerinin anlatıldığı projenin koordinatörlüğü ve sahne yönetmenliğini Gülçin Onbaşıoğlu, dönem araştırma ve metin yazarlığını Banu Mertyürek Güler yaptı. Yapım ekibinde Sühan Ayhan'ın da yer aldığı oyunun görsel tasarımı Aslı Sinman Kutluay, kostüm danışmanlığı ise Esra Başıbüyük tarafından gerçekleştirildi. Tarihin içinden çıkıp gelen bazı karakterlere sesiyle hayat veren isim ise  Boğaçhan Sözmen oldu. “Orada Duruverseydi Zaman"ın, doğu ve batı müziğini başarıyla icra eden orkestrasında ise, Aslı Gültekin (Çello), Bilgin Canaz (Ney), Erdinç Aktuğ (Perküsyon), Evren Kalaycıoğlu (Piyano) ve Murat Işık (Bağlama/Ud/Buzuki) gibi deneyimli müzisyenler yer alıyor. 15 Ağustos'ta Datça Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenecek olan oyunun biletleri  Biletix, Eser Kırtasiye ve Nokta Pastanesi'nde satışta.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF   

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!