Operasyonun dayanağı Oval Ofis görüşmesi

Güncelleme Tarihi:

Operasyonun dayanağı Oval Ofis görüşmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 09:49

DIŞİŞLERİ Bakanı Ali Babacan, Fransız Le Monde gazetesine verdiği demeçte, ABD'nin, TSK'nın Kuzey Irak'ta düzenlediği operasyona destek verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Operasyonun dayanak noktası Oval Ofis’teki Erdoğan-Bush görüşmesi’

Fransa'nın başkenti Paris'te Le Monde gazetesine konuşan Babacan, sınır ötesi operasyonu savundu. Harekatın sadece teröristlere yönelik olduğunun altını çizen Babacan, operasyon kararı alınmasında, ABD'nin payının da büyük olduğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Kasım'da ABD Başkanı George W. Bush ile Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te yaptığı görüşmenin önemine değinen Babacan, “O gün bir anlaşmaya varıldı. PKK ortak düşman ilan edildi. Amerikan yönetimi bizimle bilgilerini paylaşmaya başladı. Güvenlik güçlerimiz yeni bir ortaklık oluşturdular. Bugün olup biten her şey, o anlaşmaya dayanmaktadır” dedi.

Operasyonun Kuzey Irak'ta bulunan binlerce teröriste ve PKK kamplarına yönelik olduğunu belirten Dışişleri Bakanı, “Ne Kuzey Irak'ta yaşayan insanları, ne Irak topraklarını ne de Irak'ın kaynaklarını hedefliyoruz. Türkiye'nin gizli bir ajandası yoktur” şeklinde konuştu.

Irak Devleti ve Kuzey Irak otoritesinin, istemediği ya da yapamadığı için, PKK'ya yönelik bir girişimde bulunmadığına dikkat çeken Babacan, “Birinin bunu yapması gerekiyordu. Vatandaşlarımızın güvenliği sağlamak bizim hakkımız” ifadesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!