Son dakika haberi: Suriye'de IŞİD'e darbe! Az önce ele geçirildiler...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Suriyede IŞİDe darbe Az önce ele geçirildiler...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 11:32

Sabah başlayan Fırat Kalkanı harekatından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Askeri harekatın başlamasının ardından IŞİD’in elinde bulunan Cerablus’un batısındaki Keklice ve üç köyde denetim ÖSO’ya geçti. Bu arada Cerablus’un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmalar oluyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanının öldürüldüğü öğrenildi!

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları bölgenin 3 kilometre içine girdi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD militanlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatta örgüte ait hedefler, Fırtına obüsleri ve savaş uçaklarıyla ateş altında tutuluyor.

Haberin Devamı

4 KÖY ALINDI, MERKEZE İLERLENECEK

ÖSO, Türkiye sınırından yaklaşık 3 kilometre güneyde kalan ve Cerablus ilçe merkezinin yaklaşık 5 kilometre batısındaki Keklice köyünü, zırhlı birlikler eşliğinde IŞİD'ten aldı. Keklice köyüne yerleşen ÖSO buradan doğu yönündeki ilçe merkezine ilerleyebilmek için köyün çevre güvenliğini oluşturdu. ÖSO ayrıca  Cerablus’un batısındaki 3 köyü daha ele geçirdi.

TSK da Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerini savaş uçakları ve obüs toplarıyla ateş altında tutmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

ÖSO güçlerinin zırhlı birlikler eşliğinde Cerablus merkezine doğru hareket etmesi bekleniyor.

 


Son dakika haberi: Suriyede IŞİDe darbe Az önce ele geçirildiler...


Son dakika haberi: Suriyede IŞİDe darbe Az önce ele geçirildiler...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!