FIFA operasyonunda 2. dalga! 12 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

FIFA operasyonunda 2. dalga 12 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 08:21

İsviçre polisi, FIFA'daki yolsuzluk soruşturması çerçevesinde Zürih'teki Baur au Lac Otel'e ikinci kez baskın yaptı. Bu sabah gerçekleşen baskında FIFA'nın 12 üst düzey yetkilisi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

FIFA'daki yolsuzluk soruşturmasında ikinci dalga operasyonu bu sabaha karşı saat 07:00’de operasyona başlayan İsviçre polisi,  Zürih'te 12 kişiyi gözaltına aldı.

Tutuklamalar geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen operasyonun olduğu otelde yapıldı.
Baur au Lac Otel’in yan kapısından giren polis, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından eski ve yeni üst düzey futbol yetkililerini hedef alırken, bu operasyonun özellikle Güney ve Orta Amerika Futbol liderlerini vurması bekleniyor.

FIFA operasyonunda 2. dalga 12 kişi gözaltında

İsviçre polisi, FIFA yetkililerinin kaldığı Baur au Lac Otel'e, yan kapıdan girerek 12 kişiyi gözaltına aldı.

HONDURAS VE PARAGUAY FEDERASYON BAŞKANLARI DA GÖZALTINDA
Tutuklananlar arasında Honduras Federasyonu Başkanı Alfredo Hawit ve Paraguay Federasyon Başkanı Juan Angel Napout da yer aldığı bildirildi.Her iki ismin de örgüt kurmak ve yolsuzluk yapmak suçlarından gözaltına alındığı belirtilirken, ABD’li yetkililer bunun 24 yıl öncesine kadar uzanan bir yolsuzluk operasyonu olduğunun sinyalini verdi.FIFA konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu soruşturma sviçre Başsavcılığı tarafından yürütülüyor ve yasaların izin verdiği şekilde ABD ile tam işbirliği yapılarak devam edecektir” ifadelerine yer verildi.
FIFA operasyonunda 2. dalga 12 kişi gözaltında

Genelde FIFA yetkililerinin ve misafirlerinin kaldığı Baur au Lac Otel'e geçen mayıs ayında da polis tarafından baskın yapılmıştı.

MİLYONLARCA DOLARLIK RÜŞVETİ KABUL ETTİLER
İsviçreli yetkililer gözaltına aldıkları iki FIFA yetkilisinin, Latin Amerika’daki futbol turnuvaları ve Dünya Kupası eleme maçlarının pazarlama haklarının satışıyla ilgili milyonlarca dolarlık rüşveti kabul ettiğini söyledi.Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın bu yolsuzluk ve rüşvet organizasyonunu 2016 baharına kadar ortadan kaldırmayı planladığı da gelen bilgiler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!