Operada çello keyfi

Güncelleme Tarihi:

Operada çello keyfi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 11:12

Operada çello keyfi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 'Çello Konseri' ile müzikseverleri bir kez daha buluşturdu.
Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki 'Çello Konseri'nde, Antalya DOB'un solist sanatçıları soprano Nurdan Küçükekmekçi, mezzo-soprano Medine Tuganova ile çello sanatçıları Veronika Yeliz Efe, Çağrı Fırat Yeşillik, arp sanatçısı Senem Çine sahneye çıktı.
Işık efektleri ve perdeye yansıtılan görsel efektlerle de renklendirilen sahnede dünyaca ünlü besteciler A.Vivaldi'nin 'Double Concerto Sol-minor', J.S.Bach'ın 'Magnificat No.9 (Esurientes)', 'Double Concerto Re-minor', P. Mascagnı'nın 'Ave Maria', P. İ. Çaykovski'nin 'Whetter by Day (Den li zarit)', S. Rachmanınoff'un 'Oh, Cease thy singing, Maiden Fairy (Ne poy krasavitza)' adlı konçertolarından (çok bölümlü müzik eseri) bazı bölümler seslendirildi.
Müzikseverler, soprano Nurdan Küçükekmekçi ile mezzo-soprano Medine Tuganova'nın birlikte düet de yaptığı konserde keyifli, neşeli, renkli dakikalar yaşadı. Sanatçıları ayakta alkışlandı, sahneden çiçekle uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!